09-08-09

Van nationale feestdag tot net-geen-Mexicaanse griep

't Ligt in de mens zijn aard om altijd vooruit te kijken, naar wat nog komen moet. Nog 14 dagen en ik vertrek naar Spanje.... Nog 1 maand en 't is weblogtraining ... nog 2 maand en 't is de marathon van Amsterdam.... nog 2,5 maand en we vertrekken naar New York. Maar wat een mens al eens vergeet te doen is om terug te kijken... die oefening deed ik vandaag eens en 'k moest tot mijn ontzetting vaststellen dat het alweer 3 weken geleden is sinds ik nog eens iets heb geblogd... Hoe schandalig!  En eigenlijk... als we dan toch filosoferen.. eigenlijk verliest een mens veel tijd met het terugblikken en vooruitkijken... zoveel tijd dat een mens vergeet te genieten van het moment zelf. Ha! Dus, wat gaan we daaraan doen? NU een blogje schrijven en daar gewoon van genieten. Voila :-)

imagesWaar waren we gebleven? Juist ja, ik schreef de vorige keer dat we - ondanks de drukke tijden - mooi op schema bleven qua training en bijna dagelijks gingen sporten. Te vroeg victorie gekraaid! Jaja... een jaarlijks weerkerend fenomeen als de Gentse Feesten heeft rijkelijk roet in 't eten gestrooid. Op 20/7 gingen we 's avonds naar Les Truttes kijken (gigantisch goed) - tot 12u. Maar toen spraken we af met vrienden, en werd het plotseling 3u 's morgens.... en toen vroeg één van die vrienden of we niet mee wilden naar zijn appartement in Oostende... en zo werd het ruim na 4u voor we in ons bed lagen. De nationale feestdag brachten we dus aan 't zeetje door. Geen sportieve toestanden - daarvoor waren we te moe. We hebben ons, een beetje schuldbewust, toch van Raversijde naar Middelkerke 'gesleept' langs den dijk, om daar op een terrasje neer te ploffen en te genieten van een gigantische coupe ijs...Ach ja, het moet eens kunnen he. Helaas hebben we daardoor de mooie speech van de koning gemist, of een poging van de premier om het volkslied te zingen. Maar of we dat nu erg vinden? We kunnen ermee leven, het trauma is inmiddels verwerkt :-)

De rest van de Gentse Feesten week moesten we werken, maar vanaf de vrijdag zijn we er weer stevig ingevlogen. Maarten en ik ontdekten 'Gent Beach' aan het Francois Laurentplein en waren meteen verkocht. De "back to the 90's party" en "DJ sven Ornelis" was telkens gepland tot 23u, maar op één of andere manier werd het toch telkens ruim 1u voor we 't strand weer verlieten. Nadien nog samenkomen met vriendjes (Kris, Geert, Jurgen, Birgit, Kris, Tessa,...).... op de vlasmartk en Sint-Baafs... het was megawijs. Maarten zijn dansmoves mogen dan misschien niet professioneel zijn, we hebben er wél enorm veel lol mee gehad :-) De zaterdag is Silvie, een vriendin, overdag langskomen om samen te gaan eten (héél gezellig) en de zondagnamiddag gingen we met collega's op stap.

Clipboard04Einde van de Feesten.... weer tijd om te sporten zou je denken. Wel ja. Helaas hebben we aan die feesten ook meer overgehouden dan een lege portemonnee en wat vermoeidheid... Tegen de dinsdag had ik koorts en hoofdpijn. Ik dacht van vermoeidheid. Maar op het werk was inmiddels een officiele nota verschenen waarin stond dat al wie meer dan één symptoom van de Mexicaanse griep had (koorts, hoofdpijn, buikpijn, buikloop, hoesten,...) éérst naar de dokter moest alvorens nog te mogen komen werken. Toen tegen de woensdag ook m'n buik maar vreemd deed, ging ik toch maar naar de dokter. Die moest eerst eens heel goed lachen "madammeke, als iedereen in Gent die koorts en hoofdpijn heeft naar de dokter moet gaan, dan zou ik wel te doen hebben...."... maar uiteindelijk bleek ik toch wel buikgriep te hebben. Dus de rest van de week platte rust thuis.... M'n dagen doorgebracht met het bekijken van 37 afleveringen van Friends, Sex and the city enz... en zeker het vermelden waard: het homeshopping kanaal. 'k Heb me serieus moeten inhouden om geen multifunctionele mixer, the ab-pro buikspiermachine of een formidastische heggeschaar te kopen.... (not).

Deze week zijn we dan ein-de-lijk weer eens deftig in gang geschoten, met op dinsdag, donderdag en vrijdag spinning, dinsdag ook nog combat en dan woensdag, donderdag, zaterdag én vandaag een looptraining. HIeronder een klein overzicht van alle trainingen (enkel het lopen, geen spinning e.d.) sinds 20/7. En een foto van het parcours van gisteren. Een eerste lange duurloop in de aanloop naa de marathon van Amsterdam.Clipboard03

Clipboard01

Gisteren waren we dan ook nog uitgenodigd bij Mario & Peggy in Mol voor een BBQ. Die was eigenlijk al eind juni gepland, maar de appendix van dochtertje Sanne bracht één en ander in de war, waardoor het uitgesteld werd. Maar uitstel is geen afstel. En dus hebben we gisteren lekker genoten van een heerlijke dag in Mol. Leuk gebabbeld, lekker gegeten, een mooie wandeling gemaakt en... van Mario's zelfgemaakte chocoladetaart gegeten! Vandaag dus maar een extra toertje gaan lopen om die kilootjes kwijt te zijn :-)

17:21 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

alé... je bent terug goed in aktie geschoten...en mooie vooruitzichten zo te horen.

Gepost door: natalie | 09-08-09

olaaaaaaaaaaa mijn favorietje is terug aan de blog , met FB wordt er overal minder geblogt denk ik , maar ik zou het jammer vinden van dit alles te stoppen ,ik had ook een rust periode eindelijk meer een "niet" periode en toen kreeg ik opeens schulsgevoelens ,tenslotte hebben we mekaar allemaal een beetje door het bloggen leren kennen en had ik ondertussen menig mensjes er toe "gedwongen" te bloggen en dan heb ik wel terug meer paarden/ezel smoeltjes losgelaten op mijn blog :-) (ik kreeg zelfs mailkes van onze Nederlandse maatjes of er iets scheelde ),daaraan zie je ... :-)

Gepost door: Katrien | 09-08-09

Je hebt inderdaad niet stilgezeten, gelukkig geen mexicaanse griep al denk ik dat buikgriep nog erger is (vind dat mg gedoe een beetje overroepen), leuk dat je terug goed aant sporten bent en je een hele leuke dag hebt beleefd in Mol!
Grt

Gepost door: Wendy | 09-08-09

Zoals we gisteren al vertelden , dat bloggen geen verplichting is , al ben ik er ook van overtuigd dat er nu vele opgelucht zijn dat je weer een blogje geschreven hebt . Ikke alle sinds wel ! :-)
Het lopen gaat je zeer goed ! En ja , gisteren was het zeer fijn !!

Gepost door: coach mario | 09-08-09

Dat komt helemaal goed tegen Amsterdam; go for it!

Gepost door: Spencerwoman | 09-08-09

Goed bezig je bent weer goed bezig zo te lezen!

Gepost door: M@urice | 09-08-09

energie ... Jij hebt ook altijd veel te veel energie he !! Ziek zijn is een straf .. dat doet jou lichaam om je verplicht te doen rusten .. Maar .. toch weer goed dat je terug ben beginnen sporten.

Gepost door: Edith | 09-08-09

Amsterdam Jij bent er al stevig ingevlogen deze maand.
Amsterdam ligt al te wachten op een ferm PR.
Veel sukses !

Gepost door: frank spencer | 10-08-09

Amsterdam en New York ... bij eentje ben ik er bij ;-)

Gepost door: Bjorn | 10-08-09

Misschien wou je lichaam gewoon zeggen, effe rusten. Je bent er kennelijk al terug goed ingevlogen, ze zijn verwittigd in Amsterdam. Tot één van de komende voor een gezamelijk duurloopje.

Gepost door: philippe | 10-08-09

ondanks de buikgriep dus nog altijd zeer goed bezig! wat heb je toch een lage hartslag ; ik verbaas er mij elke keer weer over :)

Gepost door: Jess | 10-08-09

Amaai dat was veel in ene keer om te lezen. Btw, volgens mij zijn er veel meer dan 37 afleveringen! Of zenden ze elke aflevering 10 keer uit? ;)
Welcome back! :)

Gepost door: Gert | 10-08-09

Mietekej, als jij dan eens in actie schiet dan vliegen de km's er ook door zenne, laat ons zeggen, heel goe bezig, sport en ontspanning moet perfect samengaan

Gepost door: Stofke | 10-08-09

Buikgriep, Gentse feesten etc. Maar kvind dat ge toch nog wel wat gesport hebt hoor ondanks de drukke kalender.

Gepost door: Yves | 11-08-09

druuuuuuuuuuuuuuuuuuuk maar toch heb je blijkbaar genoten, mooi zo. En terug gezond ... meer moet dat niet zijn hé

Gepost door: Koen | 11-08-09

wow, en 't is er precies niet aan te zien dat je ziek was, sterk lichaam en goei recuup blijkbaar ! Succes verder op weg naar A'dam !

Gepost door: jogginggirl | 11-08-09

Je hebt het er maar druk mee en gelukkig geen enge ziektes on de de gelederen!.
En mooie vooruyitzichten en ga je zien in Amsterdam.
Groet Rinus,.

Gepost door: Rinus | 12-08-09

bezig bijtje je blijft maar goed voortdoen leuk hé knappe trainingen en goede voorbereidingen succes en tot gauw eens

Gepost door: Berry | 16-08-09

Ik ben duidelijk niet de enige die het zo druk heeft gehad de voorbije weken :-)) Chapeau!!! Maar wel leuk hé :-) En chance dat we toch nog steeds de tijd vinden om naar het home-shoppingkanaal te kijken!!

Gepost door: Eva | 22-08-09

De commentaren zijn gesloten.