29-08-09

Opgelet! Julie komt in de buurt!

Terug van weggeweest. Helemaal uitgerust, bruingebrand en boordevol energie zette ik gisteren terug voet op Belgische bodem na een heerlijke week in Spanje. Zoals elk jaar trok ik er een weekje naartoe met m'n mama, die er als lerares Spaans haar talenkennis even wil gebruiken en opfrissen. Elk jaar een ander stad, dit jaar werd het Zaragoza. De eerste twee-drie dagen gingen we met de huurauto naar de Pyreneeën om er te wandelen, de rest van de week was city trip in Zaragoza zelf. Een héle leuke reis werd het, lekker in 't zonnetje gezeten op terrasjes, heerlijke tapas gegeten, een mooie wandeling van 4u in de bergen gemaakt (3u bergop en 1u bergaf - we hadden dorst :-)), een kasteel bezocht, vergast geworden op een fluitconcert à l'improviste in de bergen (iets wat voor mezelf als fluitist altijd leuk is), de expo-hallen bezocht, véél gewinkeld (en gekocht-allez, gekregen, altijd leuk shoppen met de mama), Pilar vereerd (you don't want to know) en vooral véél gewandeld. Een leuke reis dus. Maar....

Murphy had het niet zo met mij begrepen deze keer. Wat verkeerd kon gaan ging verkeerd (we hebben er telkens wel énorm goed mee kunnen lachen, dus 't was helemaal niet erg) en 'k heb mezelf meer dan ééns gedurende de reis een ontzettend dom blondje gevoeld. Echt waar. Een greep uit "Julie's stommiteiten": na amper één foto te hebben getrokken begaf mijn fototoestel het.... Bij het ontbijt duwde ik op de "koffieknop" van de koffiemachine en zette mijn kopje er mooi onder... helaas kwam het bruine vocht uit een ander gat, waardoor de koffie overal zat, behalve in mijn tas.... bij het afleveren van de huurauto zocht ik in paniek naar onze koffers... die al 4u in de kamer in 't hotel stonden... en dan de hoofdvogel: we reden met een huurauto, een o-zo-schattige Smart. At least, dat vonden we in 't begin.smart
Bleek dat spel een half-automatische auto te zijn, maar het was natuurlijk niet nodig ons uit te leggen hoe dat marcheert. Bon.. op weg dan maar met die auto, wat in het begin wel vrij goed lukte. De tweede dag stonden we geparkeerd in Linas de Marcuellos, een GAT, ik herhaal, een GAT in de Pyreneeën. Een kerk met 5 huizen. Geen winkel. Geen bar. Van daaruit vertrokken we voor onze wandeling van 4u. Toen we helemaal  dorstig terugkwamen en uitkeken om met de wagen naar het eerste beste terras te rijden, bleek de auto niet te starten. Meer dan een kwartier hebben we aan alle knopjes en pedalen staan muggelen, maar geen beweging in te krijgen. Een knappe lokale spanjaard was wel zo vriendelijk ons een fles water te bezorgen (35°, geen schaduw te bekennen), maar daar stonden we dan. Dus de pechverhelpingsdienst van de huurmaatschappij gebeld. Na meer dan een uur (!!  - mijn mama begon ondertussen van de struiken te eten van de honger hihi) kwam die man toe, hij zet zich aan het stuur en.. DAT DING START gewoon! Blijkt dat dat spel in "N" moet staan om te kunnen starten. Ja zeg....hij kon er gelukkig mee lachen, en wij na een uur of twee ook. Maar 't is nog niet gedaan... de volgende dag wil ik starten vanuit de parking in Zaragoza. onder 't motto "een ezel stoot zich geen twee keer enzoverder" wil ik de pook mooi in "N" zetten alvorens te starten: hij wil NIET! 37 keer over en weer met die pook. Bleef in "1" staan. Mama geprobeerd. Zelfde liedje. Ten einde raad (ondertussen was ons ticketje van de betaalparking natuurlijk vervallen) de peetie van de parkeergarage geroepen. Je gelooft het nooit: die vent zet zich achter het stuur, hij wijst nog maar naar die pook, en die auto start! Ik was om te ontploffen! Voor mij dus nooit meer een smart, écht niet!

We hebben met dat alles wel goed gelachen achteraf hoor, echt wel. ik zei het al, een hele leuke, deugddoende en rustgevende vakantie gehad. Eén foto wil ik jullie niet onthouden: vakantie met mijn mama betekent altijd dat we overal "op" moeten. Hoe meer torens hoe liever! Dus toen we het domein van de wereldtentoonstelling van vorig jaar bezochten en in de verte zo'n téléférique zagen, voelde ik de bui al hangen: mama moést erop :-) Nu ben ik niet zo'n held in dat soort zaken. Zo'n gesloten ei zoals daar, dat ging nog wel, maar zeker van die open liften, daar krijg ik de wubbes van. Maar toch, we gingen erop. Of ik op m'n gemak zat? Aan jullie om te oordelen:ei

'k Zou nog één belangrijk iets vergeten vermelden.... lopen! Uiteraard gingen mijn beste vriendjes Asics en Garmin mee naar Zaragoza. En uiteraard mochten zij ook eens van Spanje proeven en hun neus buiten de valies en de hotelkamer steken. Twee keer ben ik gaan lopen in Zaragoza, telkens zo rond een uur of 7 's avonds, als het wat "frisser" werd. Hoewel, frisser is natuurlijk relatief. 't Was dan "maar" 28 of 30 graden, wat in vergelijking met de >35 van overdag wel meeviel, maar wat voor een koudeminnend Belgje als mezelf nog steeds veel weg heeft van een bakoven.  't Werden dan ook twee rustige "losloopjes", langs de oevers van de Ebro, in de hoop dat de nabijheid van water enige friste zou bieden (woeha- verkeerd gedacht). Heel leuk, bleek de Watersportbaan van Zaragoza te zijn, met veel collega-lopers, en mooie looppaadjes. Twee keer een kleine 9km gelopen. De derde dag was het om 7u 's avonds nog altijd 38 graden, toen heb ik feestelijk bedankt. Er zijn grenzen! Hieronder een luchtfotootje van het loopexperiment:zaragozaparcours

En zo zijn we bijna aan het einde van de maand augustus gekomen. Met reeds 191km op de teller en een lange duurloop van 25km gepland voor morgenochtend wordt augustus dé topmaand van 2009. Ik liep nu in 2009 reeds meer dan in heel 2006... freaky! Nog 7 weken voor de marathon van Amsterdam... het begint af te korten!

20:26 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Murphy... is bij ons ook al dikwijls meegeweest op vakantie. Nadien kan je er inderdaad eens smakelijk mee lachen.
Amsterdam komt zeker goed!
Tot volgende week...

Gepost door: Spencerwoman | 29-08-09

Ik zeg niks;-)))

Gepost door: Tiny | 30-08-09

hihi goed dat je er mee kan lachen ;-) wij zijn ook zo :p
tot volgende week in MOL!!

Gepost door: Jess | 30-08-09

hoog en droog ? hihi, aan de foto te zien lach je nogal groen... of is je tanden laten zien dreigtaal voor : durf niet met mij te lachen ;) ? Best dat we der nog mee kunnen lachen he...

Gepost door: jogginggirl | 30-08-09

:-) :-) :-)
Ik zal ook nog iets proberen te schrijven . :-)
Toen we met elkaar belde en je avontuur vertelde , moest ik lachen . Maar nu ik het nog maals lees ......niet te schatten ! Gaat zo ong. gelijk op als mijn alarm avontuur vorig jaar in Italie :-) MMmmmm....nee dat van u is erger of beter voor de lachspieren ! :-)
Het lopen gaat zeer goed ! En Amsterdam .....daar kijk ik naar uit ! Ik heb daar al jaren op gewacht om jou te mogen meelopen . We gaan zeker lachen onderweg en ja een pr lopen nemen we er tussen door ook nog bij ! :-) Eindelijk nog ééns een Julie die en wil genieten , en een groots doel voor ogen heeft met deze marathon .
Tot volgende week he !

Gepost door: coach mario | 30-08-09

Leuk zo met moeders op vakantie en een mooi land.
Je hebt wat me gemaakt zeg en niet echt smart allemaal ;-).
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 30-08-09

heel leuk verslag, ik zit nog te glimlachen. =)

Gepost door: Peter | 30-08-09

Het valt niet op hoor die angstoogjes ;-). Zalige reis heb je gemaakt, altijd eens leuk om met de mama op stap te gaan. Tot volgende week hé!

Gepost door: Wendy | 30-08-09

wrie wijs :-) waarom denk je dat ze die auto's 'Smart' noemen? ;-)

Gepost door: geert | 31-08-09

Zaragoza Die batterijen zijn weeral opgeladen tot op de bodem.
Veel sukses met je voorbereidingen naar Amsterdam en tot zondag.

Gepost door: frank spencer | 31-08-09

smart haha, wat een verhaal van die smart. Echt lachen! Was het de tweede keer misschien omdat de handrek aangetrokken moest worden of het rempedaal moest worden ingedrukt? Nou ja, je moet blijkbaar erg smart zijn voor een smart :)

Goed dat gewoon bent blijven lopen ondanks de hoge temp. Amsterdam komt goed en dank voor je reactie bij mij. Rustig aan maar hoor.. geen nieuws, goed nieuws toch?

Gepost door: Fan van het Vlaamse Chocomonstertje | 31-08-09

:-) Gelachen en gelopen ... wat wil je nog meer ? Idd hilarisch achteraf met die smart maar kan me voortstellen dat het minder was op het moment dat je het meemaakt. Flinke kilometers gemaakt ; op naar Amsterdam M !!

Gepost door: Bjorn Paree | 01-09-09

Misschien toch geen Smartje nemen om naar Amsterdam te gaan ;-)

Gepost door: philippe | 03-09-09

Belangrijkst is dat de batterijen weer opgeladen zijn en dat je met de smart toestanden kan lachen :)

Gepost door: Yves | 03-09-09

Verlof Als dat hier in België zou gebeuren kon je er waarschijnlijk niet mee lachen.
Het belangrijkste is dat jullie je geamuseerd hebben.

Gepost door: Marc | 03-09-09

De commentaren zijn gesloten.