18-09-09

Nog één maand : aftellen naar Marathon Amsterdam

Clipboard01
18 september 2009. Ik ga vooral niet schrijven over hoe lang het alweer geleden is dat ik iets heb gepost. Wat ik wel ga doen is schrijven over hoe lang het nog is tot de marathon van Amsterdam. Welgeteld één maand. Vandaag over een maand sta ik samen met Mario aan de start van de 34e editie van deze marathon. Spannend. Het is de eerste marathon met een vlekkeloze voorbereiding. Vlekkeloos in de zin van "zonder blessures". Hout vasthouden dat dat zo blijft. Vlekkeloos ook in de zin dat er stevig werd getraind. Het aantal looopkilometers werd opgeschroefd, maar dat niet alleen, in het trainingsschema werd ook stevig gespind en gecombat en dat allemaal om tot een hopelijk meer dan behoorlijk resultaat te komen in de Nederlandse hoofdstad. Een aantal zaken spelen in m'n voordeel. Zo is Amsterdam plat. Zo plat als een cent. Geen hoogteverschillen zoals in Luxemburg of Dublin. Mooi zo.  En zo heb ik een haas. Een haas die me mooi op tempo zal laten lopen en die m'n drank zal dragen. Zodat ik zelf alleen aan.... lopen moet denken. En zo heb ik ook supporters, Maarten en Peggy bijvoorbeeld, die van aan de zijlijn ons zullen aanmoedigen. De aanwezigheid van andere bloggers (Gert, Edith, Christophe,...) is natuurlijk ook altijd leuk en vooral - zoals ik al zei - een mooie voorbereiding. Een eerste échte lange duurloop was er 2 weken geleden op de weblogloop in Mol (29km). Een SCHITTERENDE dag. Leuk om de bloggers terug te zien en alles prima georganiseerd door Mario. Vorige week liep ik dan m'n eerste 30er. Er zullen er nog twee volgen. Niet dit weekend, wel de komende twee weekends. Zondag doe ik immers mee aan de spinningmarathon in het Gravensteen in Gent. Zes uur lang, van 12u tot 18u gaan we spinnen. Jullie zullen het wel met me eens zijn dat dat voor een lange duurloop mag doorgaan :-) Nu nog een paar kilootjes kwijt misschien en een stel goede benen op 18 oktober en het kan niet meer stuk. Bovendien heeft Mario me een mooie belofte gedaan voor als ik onder de 4u eindig (very unlikely), dus da's een extra motivatie. We zien het zitten!

Clipboard02Nu is er ook nog iets anders. 'k heb jullie al nieuwsgierig zitten maken op Facebook de laatste tijd, maar na een info-avond gisteren in Mechelen is het zo goed als zeker dat ik ervoor ga, en dus kan ik eindelijk een beetje meer vertellen! Sommigen onder jullie weten wel dat ik een 12-tal jaar geleden een jaar in het buitenland (USA) heb gestudeerd, met AFS. Dat is een fantastische ervaring geweest waar ik nog altijd de vruchten van pluk. Stilzitten en thuiszitten is nooit mijn ding geweest, dat weten jullie ook. Wel altijd aan het sporten, muziek maken of aan het reizen. Nu ik dit jaar op tram 3 gesprongen ben is het besef gekomen dat het "nu of nooit" is om nog een droom van mezelf te vervullen: als vrijwilligger in het buitenland te gaan werken voor een langere periode. Ik heb dat altijd willen doen, maar je weet hoe dat gaat: je studeert, je leert iemand kennen, je hebt werk, je koopt een huis, je trouwt, en voor je 't weet ben je 30. Dus 't is nu of nooit. Want ik wil graagmet straatkinderen werken, en een halfbejaarde moet je daar niet tussen gaan zetten natuurlijk. En 'k ben gewoon op een moment gekomen in m'n leven dat ik goed weet wat ik wil en wat ik wil doen. En dat is zo'n ding. En dus ga ik HOOGSTWAARSCHIJNLIJK, als alles meezit, volgend jaar voor 7 weken naar Paraguay om er met (straat)kinderen te gaan werken. Da's de bedoeling. Er moet nog één en ander geregeld worden natuurlijk, maar de goesting is er , en alvast de toestemming van de werkgever om al m'n verlof in één keer op te nemen ook, dus da's een meevaller. Nu nog Maarten overtuigen om misschien eens op bezoek te komen en verder wat acties op poten zetten om centjes te verzamelen, de nodige inentingen krijgen en formulieren invullen enz.... We weten weer wat doen! Spannend!

22:07 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

Commentaren

geweldig ! dat van die marathon, maar het tweede nieuws minstens en zo niet meer ... geweldig ! Omwille van de combinatie van idealisme en uiteindelijk-kunnen-doen en ook het lezen van 'ik weet wat ik wil'. Ik heb zelf in NY als vrijwilliger gewerkt en ook behoorlijk veel gereisd en 't is waar : op een bepaald moment komen er gewoon andere dingen. Ook leuke dingen, maar gewoon andere prioriteiten. Dus doen meisje ! Prachtig !

Gepost door: kaat | 18-09-09

Indrukwekkend palmares. Hee Julie.'k Las terloops een beetje op jouw website.Als ex-sportieveling (nu nog een heel klein beetje, want reeds 50 en meniscusoperatie...)dacht ik in een van mijn vele "overpeinzingen":"gut,wat een palmares als
loop-ster" en die vrouw is bovendien ook nog druk bezig met allerhande andere interesses.Hoe maak je dat allemaal waar?De steun van je man en vriendenkring zijn, denk ik zo,bijna een broodnodige noodzakelijkheid.Omstreeks mijn dertigste was ik ook nog heel sportief,daarna durft het al wat bergafjes te gaan hoor.Je "realistisch en wilskrachtig idealisme" is bovendien ook een toonbeeld voor vele vrouwen.Je hebt ook een zeer breed interessevlak en duidelijk ingevuld ("eivol levensprogramma".Een gezonde geest in een gezond lichaam.Benijdenswaardig hoor.Hoedje af.Hoe speel je het fysiek, mentaal, emotioneel en zelfs materieel in godsnaam toch klaar?Heb jij nooit eens dat gevoel van "Ik heb 48 uren op 24 eigenlijk nodig"?Zo'n 15 jaar geleden kon ik nog juist 3 rondjes rond de Watersportbaan in Gent lopen.Maar dat is verleden tijd, al blijft de sportieve "microbe" aanwezig.Ik hoop dat je je dromen en nieuwe plannen binnenkort bewaarheid ziet!Dag duiveltje-doet-al!
Ruud De Vos( tekstschrijver-dichter-ex-journalist)/pseudoniem:Ruud Blauwveld (vind je wel via google).Goede moed.

Gepost door: Rudy De Vos | 18-09-09

Straatkinderen Knap van je! Mijn dochter heeft zoals je wel weet juist 6 weken Ghana achter de rug als vrijwilligster in een weeshuis. Ben er nog fier op. ;)

Gepost door: Gert | 19-09-09

Wat betekent dan "in vorm zijn" voor een marathon. Dit doel zegt mij "Julie is in supervorm". Wat een voornemen. Petje af!!

Gepost door: Tiny | 19-09-09

sh*t dat wil zeggen da'k ook maar een maand meer heb....
't kort af he? 'k zie je ginder zeker nog wel.

Gepost door: Wim | 19-09-09

Jij bent een echte avonturier hé, je hebt weer een pak uitdagingen int vooruitzicht heel veel succes nog met al de voorbereidingen!

Gepost door: Wendy | 19-09-09

Spannend... met al je plannen.
Ik wens je veel suc6 met je marathon en wat zou dit knap zijn om onder de 4 uur te duiken, zowat een kwartier van je pr eraf!

Gepost door: Spencerwoman | 19-09-09

Shit zeg, dat is het één en het ander hé, wel je hebt gelijk, nu moet je het doen, als je dit al zo lang wil moet je ervoor gaan, nadien krijg je mss spijt dat je het niet deed. Ook nog succes met de verdere voorbereiding voor Amsterdam, doetagoe

Gepost door: Stofke | 19-09-09

mooie plannen, zowel sportief als sociaal ! Ik steun je voor beiden ! We horen/lezen het wel wanneer we die steun kunnen geven he ! Succes dermee !

Gepost door: jogginggirl | 19-09-09

dat gaat wat geven allez, binnenkort in Terzake: "Vandaag volgen we een Vlaamse vrouw die een groep straatkinderen in Paraguay aan het voorbereiden is voor hun eerste marathon ..."
Ik kijk al uit naar je verhalen over het huren van een Smart in Zuid Amerika :-))

Gepost door: geert | 19-09-09

dat gaat wat geven allez, binnenkort in Terzake: "Vandaag volgen we een Vlaamse vrouw die een groep straatkinderen in Paraguay aan het voorbereiden is voor hun eerste marathon ..."
Ik kijk al uit naar je verhalen over het huren van een Smart in Zuid Amerika :-))

Gepost door: geert | 19-09-09

Knap geschreven blogje ! Het meeste van de inhoud wist ik al , maar altijd fijn om zo nog eens te lezen . Met wat jij al allemaal gedaan hebt en nog wil doen of wil bereiken .........Je mag best fier zijn op jezelf .
Mijn bijdrage voor je project ken je al . Ik kijk hier echt naar uit !!
Ik zeg altijd , zo'n vrouwen als ons Peggy worden niet meer gemaakt of zijn er niet meer ! Maar ik heb het mis ! In Gent heeft Maarten er ook zo ééntje gevonden !
Doe dat weer goed morgen he ! En maandag is het rustdag he !! dwz. een dag dat je zo netjes na het werk naast maarten in de zetel zit . De controle hierop zal zeer scherp zijn !! :-)
Amuzeer je he !

Gepost door: coach mario | 19-09-09

onderde4duiken wordt een makkie trust me als ik dat hier allemaal lees, if not geen chocotofs meer for joe :) (toch klein beetje druk zetten hé)

Gepost door: Berry | 19-09-09

Prachtig doel ! Juuultje , je weet hoe ik over zo'n dingen sta (bedoel daarmee je droom) ik sta daar voledig achter , jij bent daar voor de "uitverkorene" dat weet ik zeker ,en daarop nog iemand met zo'n kracht kunnen ze ginder absoluut gebruiken ! je hebt je hartje meer dan op de juiste plaats ,respect meid en heel veel succes met alles wat je ginder wil en zal verwezenlijken !!

Gepost door: Katrien | 20-09-09

jezelf als vrijwilliger inzetten geeft steeds enorm veel voldoening, is het hier in eigen land of ergens ver weg. Niet alleen voor jezelf maar eens te meer voor de mensen waarvoor je je inzet. Succes en geniet er van!

Gepost door: Ruthje | 21-09-09

Mooie planning zo en goed om te doen wat je altijd al had willen doen.
En helaas ben ik er niet bij in Amsterdam, maar zeker voor je duimen.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 22-09-09

Vaya... Julie naar Paraguay...Dat worden overuren voor mama...Veel succes!!!

Gepost door: Sven | 23-09-09

Hola! Wat een plannen! Alvast succes met de voorbereiding!!

Gepost door: Homer | 23-09-09

knap Iedereen maar gokken op de blogloop in Mol wat het grote geheim was... die wereldreis kwam 1% in de buurt. Ik vind het echt knap dat je dat wil doen. En je hebt gelijk, nu het nog kan moet je dat doen. Heb het verleden week nog met collega over gehad wat te doen als we de lotto wonnen. En we kwamen tesamen uit op het feit om iets te doen voor kinderen in de 3e wereld omdat kinderen dit niet verdienen om in de miserie te zitten. Kinderen moeten kunnen spelen en zorgeloos leven. En dan lees ik wat je wil doen, awel chapeau ik vind dat echt knap. Als Mario nog eens een schema'ke moet maken voor mij, zal ik zeker storten voor jou doel. En ik wil op mijn blog ook reclame maken als je iets organiseert. Succes!

Gepost door: Steve | 23-09-09

met zo'n perfecte voorbereiding word je hopelijk beloond met een PR he, veel succes in ieder geval!

Gepost door: Peter | 23-09-09

spannend!!!! Heel veel succes met de laatste voorbereidingen!! en ik sta voor je langs de kant!!

Gepost door: Ronald | 23-09-09

Prachtig om je daar voor in te zetten. Succes met de voorbereiding en hou ons op de hoogte.

Gepost door: Yves | 24-09-09

geweldig initiatief! ik was heel curieus :) en dit is echt een super uitkomst van "datgene wat je nog niet wilde lossen" ;-)
eerst en vooral veel geluk met de marathon en daarna op naar paraguay! ik zou het niet kunnen; ben veel te week voor zo'n dingen. ik ween al telkens als ik zoiets op tv zie!

Gepost door: Jess | 27-09-09

Straffe plannen waarin je ongetwijfeld zult slagen! Petje af dat je je vakantiedagen opneemt voor een initiatief als dat. Je zult er alleen maar 'rijker' van worden. En Amsterdam? met zo'n voorbereiding en zo'n haas en supporters zul je niets anders doen dan schitteren! Tot in Eindhoven!

Gepost door: Chris | 30-09-09

De commentaren zijn gesloten.