03-10-09

Rapper dan een ezel halve Marathon - Kuurne

ezelHèhè - gisteren stond er eindelijk nog eens een wedstrijdje op het programma: de "rapper dan een ezel" Halve marathon in Kuurne (voelde ik me aangesproken door die naam misschien?). 't Was al van de 20km van Brussel geleden, in mei, en eerst ging ik niet meedoen omdat het 4 rondjes van 5km waren, en ik mentaal echt een probleem heb met 4 keer "dezelfden boom" te passeren". Maar Katrientje wist me zondag te overtuigen en toen Nico beloofde dat hij chocotofs zou meebrengen... dan was de laatste twijfel weg. Nog snel even de goedkeuring van de coach bekomen --> "jaja, 't is goed, maar zeker niet sneller lopen dan 5.50 min/km, als training dus" (yeah right!) en 't was geklonken! En zo stond ik gisteren om 19u30 - na een hectische sprint van Brussel naar Kuurne met diner (rijstpap en rijstkoeken met choco, 't was weer de moeite) in de auto en de helft van m'n sportgerief vergeten thuis - samen met een heleboel loopvriendjes aan de start in Kuurne. Een échte Kermiskoers, in de ware betekenis van het woord. 4 rondjes tussen de oliebollenkramen en de spookhuizen, het is zowaar eens iets anders!

Voor de start nog effe leuteren en zwanzen met Katrien, Berry en Nico, en dan waren we er klaar voor. Het plan? Katrientje zou "vlammen" aan haar marathontempo (véél te snel voor mij) en Nico, Berry en ik zouden als aller-aller-allerlaatste starten en dan gaandeweg veel volk inhalen, maar zeker nooit sneller lopen dan coach Mario zijn opgegeven snelheid. Dat was het plan. Reeds bij de start bleek dat ietwat ambitieus... we waren blijkbaar niet de enigen die als laatste wilden starten, twee jonge snoodaards hadden hetzelfde idee, maar die hebben we eens snel à-la-Zumba (hippie-hippie-shake) duidelijk gemaakt hoe de vork aan de steel zat. Voila, ook opgelost :-)  IMG_4856
Eerst een "inloopronde" van een dikke km en dan begonnen we aan de 4 rondjes van 5km. De sfeer zat er van in 't begin goed in. We haalden steeds meer mensen in, een ietwat rood aangelopen Chinees, een fan in Cercle T-shirt die toen Berry luid "viva cercle" riep niet meer kon uitbrengen dan een luide zucht (oei, 't ging precies niet zo goed), en een man in "Ontex" T-shirt, die toen Berry vroeg "zijn dat geen maandverbanden?" verontschuldigend zei "ja, 'k kan der ook nie aan doen dat m'n baas sponsort". James (wiens naam op z'n broek gespeld stond vanachter) verschoot dan weer toen we zijn naam riepen, om dan te beseffen dat die op z'n billen stond en dan met beide handen z'n kont vast te nemen - grijns. Om maar te zeggen: ambiance genoeg. Af en toe de geur van oliebollen, hamburgers of pita, dan weer luide muziek van "de rups" op de kermis of griezelige geluiden uit het spookhuis (waar Nico na aandringen nog steeds niet in wilde gaan). De rondjes vlogen voorbij dankzij 't goed gezelschap, dat ook altijd maar uitbreidde. Ergens onderweg haakte "Robbie" aan. Robbie liep zijn eerste halve marathon en kon maar niet verstaan hoe wij maar bleven lopen én tetteren én lachen aan zo'n tempo (ok - toegegeven, 't lag ondertussen al rijkelijk boven het door Mario's toegestane maximum - oeps) terwijl hij de longen uit zijn lijf liep. Wat hij nog minder kon geloven is dat we tijdens de laatste ronde zelfs even het parcours hebben verlaten (en terug zijn gekomen) om in Berry's auto chocotofs te gaan halen.... (bare necessities hé). Drie rondjes is Robbie bij ons gebleven. Nadien bleek dat hij zijn doel (2u) ruim had gehaald met een eindtijd van 1u55. Jonge, wat zijn we toch goede hazen ;-) Het luid gesupporter van oude dames in babyroze peignoirs staat ook in m'n geheugen gegrift (ahum, niet dus). Af en toe dook ook Maarten op, om foto's te nemen. Leuk. Alleen hebben we hem één enkele keer betrapt: niet alleen een camera in de ene hand maar ook... oliebollen in de andere!!! Maar liefst 17 stuks! 't fretzakske! En wij maar lopen:-). Hier de foto toen ik hem betrapte:oliebol
Onderweg kwamen we vaak andere bloggers tegen, zo ook ons Veerle. Zij trainde ongelofelijk hard voor de Leiemarathon vorige maand en moest op 't laatste nippertje forfait geven door ziekte. Vanavond zou ze revanche nemen. En of ze dat gedaan heeft? Ze was ge-wel-dig! Het laatste rondje hebben we samen met haar gelopen. We hebben haar over de meet geschreeuwd en gezwanst en ze heeft alles gegeven. Met als resultaat? Een dik Pr! GO Veerle! En zo kwam het dat wij na 1u57 min (of 5.29 min/km - sorry coach) over de eindmeet kwamen. De potjes chocoladevla waren al op, een appelsapje konden we nog krijgen. Niet getreurd hoor, snel even douchen, waar ik o.a. ook Trui ontmoette (die een en ander wil sponsoren voor Paraguay - danku Trui!) en dan naar de tent om na te kaarten met alle bloggers. Ook Veerle & Philippe waren er, en de zus van Philippe, en Steven en... volk genoeg! We hadden - naast de T-shirt - blijkbaar ook nog recht op een andere prijs (de dames dan, de heren waren met zoveel en hadden niet snel genoeg gelopen - hihi). Katrien, Veerle en ik gingen dus onze extra prijzen ophalen. Katrien was al niet opgetogen met haar wekker ("die gaat snel door de kamer vliegen"), maar de trieste blik van een man die me passeerde met zijn gloednieuwe plastieken wasmand, dat was nog iets anders. Hij vroeg me nog "wilje niet wisselen", maar dat dacht ik niet, mijn gleodnieuwe donkergrijze badhanddoek zou ik niet afgeven hoor! Enfin, aan tafel babbelen, babbelen, drinken, eten, babbelen, drinken, eten... 't was een gezellige boel. Tot ze plotseling aankondigden dat ze de bar en de tent gingen sluiten.... we hadden toen nog 34 bonnetjes over! En zo kwam het dat we met 17 chocoladerepen naar huis trokken..... Leuke bedoening als je 't mij vraagt, die ezelstoestanden! Bedankt voor de fijne avond aan iedereen die er was!

09:11 Gepost door Runner Jules in Algemeen | Permalink | Commentaren (27) |  Facebook |

Commentaren

mooi verslag van een leuke avond
en de volgende keer mogen ze ook aan de start een mat leggen dan kunnen we nog rustiger starten

Gepost door: Nico | 03-10-09

17 oliebollen voor Maarten en 17 repen chocolade voor ons Julie ;-)
Volgens mij heb je je,ondanks het rondjes lopen, toch goed geamuseerd!

Gepost door: Spencerwoman | 03-10-09

rapper dan ... leuk te lezen dat jullie het zo fijn hadden daar ... 'k denk dat ik volgend jaar ook es naar Kuurna afzak! En eet niet alles in één keer op hé!

Gepost door: Koen | 03-10-09

Superleuk verslag ! ik wou dat ik er ook bij was geweest, vooral voor die chocotoffs (en ook voor 't gezelschap natuurlijk) ;-)

Gepost door: Chris | 03-10-09

kermisjogging Dit zijn meestal de leukste. Ik zie er ook steeds tegenop om vier dezelfde ronden te lopen, maar op die manier lukt het wel. Volgend jaar moet ik deze in mijn agenda zetten.

Gepost door: Dirkjogt | 03-10-09

die chocotofhazen zijn de MAX ! Ik kan me voorstellen hoe de blikken waren van al die 'stervende' lopers toen jullie in het laatste rondje doodleuk aankondigden een ommetoerke te maken om chocotoffs te halen :) Schitterend ! En nog nen keer meric om me naar een PR te begeleiden he !

Gepost door: jogginggirl | 03-10-09

IIIAAAAAAAAAAAAA! RUN Jawadde zo'n verslag ! ik herbeleef hier op mijn nuchter maagje heel de Rapper dan avond ! twas inderdaad weer dik in orde met jullie , is me dat een wreed bendje ! ieder keer als we samen zijn weet ik waarom het zo'n leuke sport is dat LOPEN !! :-)ps Mario gaat zeker niet kwaad zijn als ge aan dit tempo nog zo kunt tetteren en schateren dan is het dik in orde met de training !

Gepost door: Katrien | 03-10-09

de ambiance spat van het verslag ! en maarten verdient de olieballen ! voila !

Gepost door: kaat | 03-10-09

Eén ding is zeker , plezier heb je er aan beleeft...wat wil je in zo een gezelschap.

Gepost door: natalie | 03-10-09

mooi verslag kan me die verwonderlijke blikken rondom jullie al voorstellen !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 03-10-09

en of het plezant was en euh ... volgende week in eindhoven zijn we er ook bij

Gepost door: Berry | 03-10-09

Rapper dan een Ezel Voor jullie bende was die halve marathon een gezondheidswandeling.
Dat belooft voor over twee weken in de Arena.

Gepost door: frank spencer | 03-10-09

klinkt echt geweldig! :-)

Gepost door: Jess | 03-10-09

knap gelopen ! Genieten is het allebelangrijkte . En dat straalde gewoon van je af!
Je bent er klaar voor !!

Gepost door: coach mario | 03-10-09

leuk verslag.. jullie hebben weer veel lol gehad zo te lezen

Gepost door: Ronald | 03-10-09

Het was weer een gezellig avondje zo te lezen,knap gelopen Julie en je hebt zeker veel plezier aan beleefd.

Gepost door: anita | 04-10-09

Leuk verslagje!! Het was daar duidelijk weer dolle pret en dan is het moeilijk om de beentjes stil te houden hé!!

Gepost door: Wendy | 04-10-09

Plezant Ik vind plezant toch zo'n geweldig woord! Geweldig dat het weer plezant is geweest!

Gepost door: M@urice | 04-10-09

Schitterende avond zo te lezen, zo moet het zijn, veel succes volgende week

Gepost door: Stofke | 04-10-09

Smoutebollen En hoeveel chocotoffen had gij ondertussen al verorberd?

Gepost door: Gert | 04-10-09

Een echt kermisloopje zo te lezen.

Gepost door: Tiny | 04-10-09

Dat was daar weer heel plezant precies. Toch eens overwegen om daar volgend jaar ook eens aan mee te doen.

Gepost door: Yves | 05-10-09

2 x 1u57 min = Amsterdam ? Jij gaat echt ongelooflijk knallen in A'dam M en ik ga je aanmoedigen. Neem nu wel je rust want ook dat is belangrijk.

Gepost door: Bjorn Paree | 05-10-09

Jullie gaan echt goed en schreef al bij Katrien dat jullie beiden er knap op staan!.
Gaat goed zo.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 06-10-09

Leuk verslag van een leuke avond ! Amsterdam wordt 42km genieten.

Gepost door: philippe | 07-10-09

Ik vind die foto van jou schitterend, toen je Maarten betrapte. Er spreekt echt een "gottcha"-gevoel uit :-)
Schitterend gelopen trouwens. Ik teken direct voor zo'n tijd! En ondertussen nog kunnen tateren en lachen...knappe prestatie!

Gepost door: Sandy | 07-10-09

Volgens mij ben je helemaal klaar voor Amsterdam, dat gaat alweer een fantastische ervaring worden.

Gepost door: Marc | 07-10-09

De commentaren zijn gesloten.