07-10-09

Run for Paraguay

paraPiep! Helemaal bekomen van de halve marathon van Kuurne en "gedwongen" thuis door de regen (ik ben geen watje maar dit is écht van het goede teveel om te gaan lopen), dus even tijd om weer iets te posten. Jullie weten ondertussen al dat ik grote plannen heb voor volgend jaar en normaal gezien tijdens de zomermaanden als vrijwilliger in Paraguay zal gaan werken met straatkinderen. Dit konden jullie ook al lezen in een vorig bericht. Ik heb ongelofelijk veel toffe reacties hierop gehad en het is gewoon geweldig hoe iedereen zo met me meeleeft. Bedankt daarvoor! Het is niet zo'n doordeweekse beslissing om aan zo'n project mee te doen, we hebben hier heel lang over nagedacht en gebabbeld, en het is echt fijn te lezen / horen dat zoveel mensen het een fijn idee vinden.

Nu zijn er twee medebloggers / vrienden, namelijk ons Katrien en Mario, die me een extra steuntje willen geven met dit project en die vanalles willen organiseren om wat centjes in te zamelen voor dit goede doel. Voor Facebookers is dit niets nieuws, en veel mensen hebben ook reeds een en ander in hun mailbox gevonden, maar voor al wie het nog niet weet:

wijnendaeleOp zaterdag 14 november organiseren we een gezellige looptocht (geen wedstrijd) van 5km of 15km met start aan het kasteel van Wijnendaele. Het wordt een ware kastelentocht, langs 't kasteel van Wijnendaele en 't kasteel van Aertrycke, in de buurt van Torhout. We spreken af om 13.30u op de parking aan babbel-en knabbelcafe 't Heuvelhof en vertrekken om 14.00u stipt. Indien er voldoende deelnemers zijn kunnen we in verschillende groepen lopen (met verschillende snelheden). Onderweg krijgen jullie sportdrank, ons aangeboden door Trui, waarvoor dank. Ook voor niet-lopers is er vertier genoeg: er worden plannetjes voor een mooie wandeling voorzien. Breng dus familie en vrienden mee! Nadien kunnen we gezellig nakaarten in het Heuvelhof, waar we een zaaltje ter beschikking krijgen.

Deelname aan dit alles is volledig gratis. Wel zal in het Heuvelhof na de wandeling / looptocht een "spaarvarken" staan waarin jullie vrijwillig een bijdrage kunnen stoppen voor het Paraguayproject. Dit is volledig vrijblijvend, maar alle beetjes helpen natuurlijk :-) Dat laatse heeft ook de uitbater van 't Heuvelhof begrepen, want hij schenkt een percentage van de opbrengst van de drankverkoop aan m'n project. Super!

Ook Mario draagt zijn steentje bij, want hij gaat voor de gelegenheid cake bakken om te verkopen. Die cake kan op voorhand besteld worden (5 EUR voor 4 stukken) en op de dag zelf afgehaald. Ook de opbrengst hiervan gaat naar het project. Kan je er niet bij zijn maar ken je iemand die wel gaat? Bestel dan misschien een stukje cake! 't Enige wat je moet doen is een mailtje sturen (zie links hier op de blog of voor vrienden naar 't gekende adres).

Ik hoop jullie allen in Torhout te zien op 14 november, in de eerste plaats om er een heel gezellige namiddag van te maken. En alle beetjes die erbij komen voor Paraguay zijn alvast heel welkom. Alvast bedankt op voorhand en het spreekt voor zich dat ik jullie op de hoogte houd van alle verdere gebeurtenissen!

En natuurlijk een dikke dankjewel aan Katrien, Mario, de mensen van 't Heuvelhof en Trui en haar sportwinkel.

19:32 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Reclame Ik zal bij ons op 't werk alvast wat reclame maken bij mijn collega-lopers

Gepost door: Luc | 07-10-09

Mooi initiatief Mooi initiatief Julie! Wie weet kom ik de 14-de wel naar Belgie!

Gepost door: M@urice | 07-10-09

mooi initiatief en 't ziet er een mooie omgeving uit om te lopen (zag ik op Mario zijn blog). Zal eerder eens een financiele bijdrage storten, want op 14 nov zal ik nog niet bepaald mogen lopen en zelfs wandelen gaat dan nog uit den boze zijn. Maar het zal ongetwijfeld een leuke bedoening worden ginder. Succes met de verdere acties!!

Gepost door: Ruthje | 07-10-09

Deze datum komt mij dus niet uit!

Gepost door: Tiny | 07-10-09

loopje hey Julie, pracht van een initiatief, maar weet niet of ik er kan bij zijn ... zit op die dag met een voetbalwedstijd van mijn ploegje. Maar uiteraard zal ik je spaarvarken wel weten te vinden ;-)

Gepost door: geert | 08-10-09

14e nov gaat me niet lukken maar... ik ga je de 18e okt zien in Amsterdam en daar aanmoedigen. Je PR op de M is 4:14:02 ... voor iedere minuut die je sneller bent doneer ik een euro. Indien je onder de 4u duikt doneer ik 20 euro extra.

Gepost door: Bjorn Paree | 08-10-09

Aan Bjorn Awel manneke , die weddenschap staat ! Ik doe er nog een schepje bovenop ! Voor elke minuut die ze boven de 4 u aankomt doneer ik 2 euro !! En als ze geen pr loopt , wat gewoon uitgesloten is , dan doe ik er ook 20 euro bij !
Wie durft bjorn te volgen met zijn weddeschap ? :-)

Gepost door: coach mario | 08-10-09

??? Wat moet ik nu doen: als ik snel loop, krijg ik centjes, maar als ik traag genoeg loop ook....
HELEMAAL IN DE WAR :-p

Gepost door: Julie | 08-10-09

aan juultje Gij moet mij volgen !! Ik heb een reputatie hoog te houden !! En gij moet een pr lopen !!

Gepost door: coach mario | 08-10-09

Ik ga proberen om er te zijn, cake zal ik zeker bestellen!! Veel succes nog met de voorbereiding, en loop die pr hé ;-).

Gepost door: Wendy | 08-10-09

Ik heb die dag cursus tot 17u30 in Zwevegem, maar ik hoop daarna nog tot daar te komen. Ik doe mijn best; Steunen doe ik sowieso, en cake kopen ook, njammie.

Gepost door: Gert | 08-10-09

Misschien... Ik kan nog niet toezeggen (en dus ook nog niet afzeggen!), zaterdag ligt een beetje moeilijk in 't sportseizoen met de kinderen (volleybalmatch, atletiek, judo).
Ik ben ook nog een beetje aan het twijfelen of ik de zondag in Kasterlee de halve marathon zou lopen. 'k Was uit het oog verloren dat ik op dinsdag 10/11 nachtdienst heb dus kan ik niet meelopen in Deinze-Aalter (Frank wel). 's Avonds pik ik hem dan op om naar Moby te gaan in Vorst.
Uw spaarvarken zal ik hoedanook wel ergens vinden, misschien komen er nog acties?

Gepost door: Spencerwoman | 09-10-09

Sprookjes bos Juultje als we door het sprookjesbos lopen van Wijnendaele gaan we een WENS doen voor PARAGUAY (dit is het bos van Maria vn Bourgondie remember ;-)en eeeuh geen dank wij doen dit heeeeeel graag voor jou

Gepost door: Katrien | 09-10-09

super het is een super-initiatief van je!! Helaas kan ik niet op die dag maar ik wens je wel heel veel succes!

Gepost door: Ronald | 10-10-09

fantastisch Gewoon fantastisch dat er zoveel goedheid in een mens kan zitten. Afhankelijk van de planning (werk, vrouw en kids) kom is misschien ook wel af. Lijkt me wel leuk om een groot aantal van die webloglopers eens te ontmoeten. Op een bijdrage mag je zowiezo al rekenen, dergelijke initiatieven kan ik enkel maar toejuichen,
alvast succes

Gepost door: Guy | 12-10-09

De commentaren zijn gesloten.