12-10-09

Halve Marathon Eindhoven... van "wat ben ik hier in hemelsnaam aan het doen" naar "Amsterdam wordt een makkie"

                                Clipboard01
De halve marathon in Eindhoven. Een derde editie alweer voor mij. In 2006 liep ik hier mijn PR (dat nog altijd staat), in het begin met Ruth en nadien achter een man met goddelijke billen in een rabobankbroekje en in 2007 haasden Mario en ik er Peggy in haar eerste halve marathon. 2008 was een sabbatjaar (marathon van Keulen, weet u wel), maar nu stonden we er weer. En wisten we ook weer waarom. Want Eindhoven is volle bak ambiance. Heel de stad op stelten. Feesten zoals alleen onze Noorderburen dat kunnen. ALles in het teken van de marathon. Geweldig. Het plan voor vandaag? Een allerlaatste training voor de marathon van volgende week: samen met Edith en Mario zouden we Greet in haar eerste halve marathon naar een tijd van 2u - 2u05 hazen. Nét iets trager dan mijn gewenst marathontempo van volgende week dus. Een tikkeltje maar. Een echte test dus ook, want hoe zou dit tempo aanvoelen. Een risico ook, want als het goed aanvoelt is het een mentale opsteker, als het moeilijk gaat, wordt het moeilijk om het "koppie" mee te krijgen naar de start volgende week.  Mijn fysiek had ik alvast niet mee: had sinds zaterdagavond keelpijn en de nacht van zaterdag op zondag was ook al niet geweldig. En zo kwam het dus dat we zondag naar Eindhoven vertrokken en ik nog niet eens wist of ik wel zou starten....

Clipboard02Rond halftien kwamen we toe in Eindhoven. Auto netjes geparkeerd op de parking bij de TU/e. Op weg naar de pendelbus passeren we de mobilhome van Berry, Inge en Nico. "Komen jullie niet even binnen?". Ja graag. "We hebben chocotofs". Nog liever dan :-) Even kwartiertje gebabbeld, de sfeer zat er al onmiddellijk goed in. We kregen de zak chocotofs zelfs mee, "om de dag door te komen". Hallo - die zak was dus tegen 10u30 op. Oeps.... Dan naar het stadscentrum, waar we om 10u hadden afgesrproken met de rest van de bende. Heerlijk om iedereen terug te zien. zoveel mensen: Petra (zie foto), Tiny, Rinus, Yves en zijn vrouw, Katrientje, Jess en Bert, Eva, Chris en Vincent, Mo, Maurice, Bjorn, Edith en Frank, Mario en Peggy, Stefke... teveel om op te noemen. Een leuke bende. Een zotte bende. Snel even een groepsfoto nemen, wat bijbabbelen en de marathonlopers konden starten. Dan zijn wij - halve marathonlopers -  eerst ne warme choco gaan drinken (ah ja natuurlijk) en dan gaan supporteren voor de marathonlopers. Wat gingen die snel. Eerst een horde keniaantjes. Echt mooi om zien hoe die lopen. En dan, een hele eind erachter, de rest van de lopers. Allemaal hebben ze het schitterend gedaan hoor, Katrien liep 3u38 bijvoorbeeld, en Jesske in haar eerste marathon 4u25. Knap!

Clipboard03
Om 14u15 was het onze beurt. Nadat Maarten zichzelf eerst nog had getrakteerd op een lekkere hamburger bij McDo en ik mijn sandwichkes met choco (koolhydraten aub) verorberd had, vonden we de vriendjes terug bij de start. Ik ging dus starten. De keel voelde wel ok aan en ik wist wel dat het geen superdag ging worden, maar kom, een laatste training moest kunnen. Toegegeven, écht veel zin had ik er niet in. Als je zo veel hebt getraind en je lichaam is duidelijk klaar voor de marathon dan wil je die marathon gewoon lopen. Amsterdam zou NU moeten zijn, niet voglende week, NU. Maar goed, 't gezelschap was goed, dus we gingen ervoor. Totdat... we een kwartier op voorhand in het startvak stonden en het pijpestelen begon te regenen. Niet gewoon miezelen. Nee, pijpestelen regenen. We werden kletsnat vanaf het begin, en dat terwijl Edith en ik allebei een regenvestje aanhadden.... waar we de kap van thuis hadden gelaten. Grr.

Ik heb nog maar zelden tijdens mijn loopcarrière de vraag gesteld "waar ben ik in hemelsnaam mee bezig". Eén keer was toen ik 37 keer dezelfde brug op en af hotste tijdens één van Mario's heuveltrainingen en de mensen in de passerende auto's me zielig aankeken. Een andere keer was in de marathon van Parijs, toen ik in 32 graden warmte en met zompende voeten (danku brandweermannen met spuiten) de laatste kms doorworstelde. Maar dat is het zowat. Gisteren was het derde moment. Geen goesting. Koud. En gietende regen. Vier verzopen kiekens op een rij in het startvak. "wat sta ik hier in hemelsnaam te doen?" was écht het enige wat ik kon denken. "Zot zijn we, knettergek". Ik stelde nog aan Edith voor om samen een filmpje mee te pikken in de cinema vlakbij, maar aangezien het toch opklaarde net voor de start, hebben we dat maar zo gelaten. We zouden starten.

Clipboard04
En maar goed ook, want 't werd een SUPERleuke halve marathon. We startten onmiddellijk aan het goede tempo 5.40 min/km en de sfeer zat er onmiddellijk goed in. Overal muziek en veel supporters. De kou werd al snel vergeten en we kwamen in het ritme. Greet deed het geweldig goed en voor mij was het een mentale opkikker: het tempo lag me geweldig goed. Relaxed. Een losloop-loopje. ZO voelde het. Gemiddelde hartslag 149. Het gevoel over de baan te zweven. Nog uren door te kunnen gaan. Of hoe het gevoel van "waar ben ik in hemelsnaam mee bezig" zich op een uur tijd omzette naar "het wordt super in Amsterdam, ik ben er klaar voor". Eens ik dat besefte, was het gewoon genieten. De rit uitrijden, Greet aaanmoedigen, tetteren met Mario en Edith, genieten van de muziek en de supporters.... geweldig gewoon. Peggy, die jammer genoeg dankzij een blessure niet mee kon lopen, begeleidde ons op de fiets. Heel leuk om haar af en toe te zien opduiken. Jammer dat we één dame ineen hebben zien zakken, ik hoop dat ze ok is. De laatste 2 kms waren zoals altijd het indrukwekkendst. Bij Greet zat de vermoeidheid diep, maar ze bleef écht alles geven, mede dankzij het publiek. Dat staat rijendik te zingen en te joelen, het geeft je vleugels! Na ongeveer 2u01 stonden we aan de finish. Met een doodgelukkige Greet, een trotse coach en 2 dames (Edith & ik) die vol zelfvertrouwen aan de start kunnen staan in Amsterdam volgende week. Bedankt Eindhoven!

07:00 Gepost door Runner Jules in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |

Commentaren

super !! Je kan met een gerust hartje naar Amsterdam vertrekken,je bent er helemaal klaar voor.Succes!!!

Gepost door: anita | 12-10-09

eitje? Het vel van de beer niet verschieten voor hij te koop staat hé (spreekwoorden zijn niet mijn sterkste ding ...) ... ik bedoel maar: hou je nog rustig deze week, let op je voeding (dat je zeker niet te weinig chocolade binnen krijgt) en hou het kopje zuiver.
En dan ... ja, dan wordt A'dam een eitje!

Gepost door: geert | 12-10-09

Amsterdam ??? we gaan daar wat meemaken!!!! volgende week ga jij daar schitteren ! gisteren een uitstekende haasjob gedaan incl training wat wil je nog meer en nu !! je goed verzorgen (of laten verzorgen door den lieve Maarten) ;-)

Gepost door: Katrien | 12-10-09

dat gevoel hebben we allemaal wel eens, waar zijn we toch mee bezig, maar eenmaal vertrokken verdwijnt dat meestal direct,gelukkig maar! Tof dat het zo goed ging, je bent klaar voor Amsterdam en dat wordt daar een dik PR!!

Gepost door: Ruthje | 12-10-09

Een fantastisch mooie dag was het, ook om te supporteren. Prachtig om iedereen weer eens terug te zien.

Gepost door: Tiny | 12-10-09

dat wordt KNALLEN VOLGENDE WEEK

Gepost door: Berry | 12-10-09

Mooi verslag van een leuke dag.
Ik zie je al finishen in het Stadium van Amsterdam in een schitterende tijd.

Gepost door: Spencerwoman | 12-10-09

Leuk verslag !! En volgende week ga jij schitteren, ongetwijfeld! :-))

Gepost door: Chris | 12-10-09

Heel mooi verslag. En ik ben je zeker dat je zondag gaat schitteren in Amsterdam.

Gepost door: Yves | 12-10-09

schoon training e =)

Gepost door: Peter | 12-10-09

EHV was leuk !! Maar... Amsterdam wordt nog veeeeeeeeeeel leuker !!

Gepost door: Bjorn Paree | 12-10-09

Je bent er zoooo klaar voor hé Jullie! Die magische 4u grens zal vernietigd worden, zeker weten!!

Gepost door: Wendy | 12-10-09

A'dam, here she comes Pieperdepiep Julie! Super om je in Eindhoven gezien te hebben, Maarten natuurlijk ook. Jullie hebben goed werk verricht voor Greet. Tiny vertelde me haar verhaal.
Amsterdam is klaar voor jou, de benen kunnen los, de weg is vrij voor een fantastische tijd. Hou je nog heeeel eventjes rustig, zondag wordt aan één stuk door genieten!

Gepost door: Petra | 12-10-09

Hoe, ik liep niet in Eindhoven in 2006?
Btw, Chris en ik zeiden juist hetzelfde tegen elkaar tijdens de regen in het startvak, waarom doen we dit och? Tot volgend weekend beide. ;)

Gepost door: Gert | 12-10-09

Een heel mooi verslagje ! Jij verteld in een paar zinnen veel meer dan ik in een halve blog !
het was gisteren echt geweldig je zo te zien genieten en te zien stralen . Amsterdam word een voltreffer !! Zeker weten !!

Gepost door: coach mario | 12-10-09

Gastheer Eindhoven is altijd graag gastheer voor al die gezellige Belgen! Ben benieuwd naar volgende week, maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop. Alvast heel veel succes gewenst!

Gepost door: M@urice | 12-10-09

Eindhoven Heb je jammer genoeg niet gezien maar wel Maarten even gesproken. Een deugddoende prestatie in het vooruitzicht van Amsterdam. We duimen voor een vet pr.

Gepost door: harmsie | 12-10-09

go girl, A'dam wordt de max !

Gepost door: jogginggirl | 12-10-09

Zo te zien hebt ge u daar vree goed geamuzeerd. Misschien tot in A'dam;;.

Gepost door: Wim | 12-10-09

See you in A'dam

Gepost door: Wim | 12-10-09

Je hebt je blijkbaar goed geamuseerd daar in Eindhoven...succes in Amsterdam.

Gepost door: natalie | 12-10-09

knap Zo zie je maar, eens je aan het lopen bent vlot het omdat je natuurlijk een heel goede voorbereiding achter de rug hebt die nu de vruchten afwerpt.

Gepost door: Dirkjogt | 12-10-09

Mooi haaswerk meid, volgende week hopen op superbenen alhoewel ik daar niet aan twijfel, veel succes

Gepost door: Stofke | 13-10-09

Mooi verslag van een leuke dag !

Gepost door: philippe | 13-10-09

super onwijs goed gedaan Julie in Eindhoven. Tot in A'dam. Ga je zeker in de gaten houden!!! En loop nog wel een stukje mee

Gepost door: Ronald | 13-10-09

De commentaren zijn gesloten.