29-11-09

't Is (voor) niks - 30 km door modder en zand in Geldrop (NL)

varken29 november 2009. Een datum met stip aangeduid in mijn agenda: de 't is (voor)niks loop bij onze noorderburen in Geldrop. Wablief? Een wedstrijd helemaal voor niets? Gratis? Gratuit? Nul eurocent te betalen? En dat nog bij de noorderburen dan nog wel? Jawel, U leest het goed. Een natuurloop over 10 - 15 - 21 - 30 of 42km in Geldrop, en dat helemaal voor niets. 't Was Tiny die me wist te vertellen dat deze benaming te danken is aan Lucas Kramer, een gekend hardloper (jammer genoeg inmiddels overleden) die telkens als hem gevraagd werd hoe lang hij nog schikte te lopen zei "nog lang, 't is toch voor niets"... EN nu wordt elk jaar ter nagedachtenis, de traditie die hij startte voortgezet. En dat beste mensen... helemaal voor niets. Een prachtig parcours, een prima organisatie en een geweldige sfeer... U raadt het al, helemaal voor niets. Ik moest dan ook niet lang twijfelen ommee te gaan toen Katrien en Veerle me dat enkele weken geleden, tijdens de halve marathon van Deinze-Aalter voorstelden! Dit leek me leuk. En wehadden een goed plan: wij drietjes zouden gezellig samen met Tiny de 30km lopen. 30km lang genieten en babbelen! Helemaal voor niets!

Zo kwam het dus dat Maarten en ik op een zondagochtend al om 6u uit de veren waren. Jawel, ook Maarten. Niet dat hij van plan was te gaan lopen, ook al was het gratis, maar Maarten had ontdekt dat het net vandaag koopjeszondag was in Eindhoven (zei iemand "Mediamarkt"?) en ook hij zag het wel zitten. Om 7u15 vonden we Veerle en Katrientje aan de parking van de E17 in Gentbrugge en vertrokken we richting Geldrop.Twee GPS-en en een landkaart.... en toch... het liep fout. Eerst miste Veerle een afrit waardoor we op het gloednieuwe Eindhovense snelwegnet terechtkwamen, nog onontdekt gebied voor onze GPS met oude kaarten (handig). Karretje keren en terug van waar we gekomen waren dus. Maar dit nam Veerle dan weer iets te letterlijk, want plotseling zaten we weer richting Antwerpen. EUh.... niet de bedoeling. De "voorspelde eindtijd" van de rit verandere van 8u45 naar 9u02 en al gauw naar 9u22... straks kwamen we nog telaat! Maarten besloot de leiding over te nemen. Dat ging wel even beter... tot meneer een rond punt tegenkwam en besloot er eventjes de baanvastheid van ons luciferdooske op te testen door er meermaals rond te draaien.... het mag zowaar een wonder heten dat we op tijd in de sporthal waren! Snel iedereen gedag zeggen (veel bekende gezichten: Petra, Ronald, Maurice, John, Richard, Ron,...), een groepsfotootje nemen en dan op naar de start... veel tijd hadden we niet te verliezen.groepsfoto

 katrienaantuitleggen

vuileschoenenWe kregen niet enkel het gezelschap van TIny, maar ook Ron zag het gezelschap van 3 dames wel zitten, en dus liepen we de hele tijd met ons groepje van 5 samen. Aan een lekker tempo. Een babbel tempo. Een geniettempo. En genieten, dat hebben we gedaan. Van de eindeloos uitgestrekte velden rond ons. Van de talloze plassen waarvan Katrien nog altijd niet door had dat ze er ook ROND kon lopen in plaats van er dwars door. Van spannende loopplankjes door moerrassen. Van Tiny's dartele huppelsprongetjes over onverwachte hindernissen. Van theetjes en koffietjes (en kersenvlaaien?) bij de verzorgingsposten. Van de langverwachte koeien... die er niet bleken te zijn. Van de heerlijke onvlakke zandwegeltjes. Van de prachtige natuur en het toch wel meevallende weer. En vooral: van het hele leuke gezelschap. We liepen de hele tijd samen, er werd gezellig gebabbeld (weet iemand misschien wat blètsaus is? wij nu wel!) en de sfeer zat er goed in. Het kon niet beter zijn. 't Was dan ook met een heel goed gevoel dat we na 3u06 met 5 op een rijtje, hand in hand de finishlijn overschreden. SUPER gewoon! En dat.... allemaal VOOR NIETS -)  Aan de finish troffen we ook onze vrienden terug die het allemaal schitterend hadden gedaan. Snel douchen en nog even nakaarten in de sporthal. Veel tijd hadden we niet, want we werden om 15u30 reeds verwacht bij een collega in Leuven, maar net tijd genoeg om een broodje kroket (!) te eten en een plak van Tiny's heerlijke walnotencake. Een hele leuke dag dus, zeker voor herhaling vatbaar! Alleen mijn schoentjes vonden het iets minder leuk.... die zien er na vandaag, de plassentocht in Toeroet van vorige week en na 880km niet meer zo fris uit.... Tijd voor nieuwe!finish

cake
 parcours
cijertjes

En zo staan er voor november ook alweer 200 kilometertjes op de teller.... In december nog minstens 23 km lopen en we bereiken dit jaar als eindtotaal de 2.000 km (helemaal tot het zuiden van Spanje gelopen dus - zij het dan wel in stukjes)

22:48 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Het was echt een superdag. Mooi parcours, goeie verzorging en fantastisch gezelschap. En wat denk je ja...voor niks.

Gepost door: Tiny | 29-11-09

niks het was helemaal geweldig in Geldrop. Leuk dat jullie erbij waren!! Een hele mooie 30KM onder leiding van Tiny. Top gedaan!!

Gepost door: Ronald | 29-11-09

Prachtige dag gewoon ! dat straald je verslagje uit . Maar was dit nu in eindhoven te doen ? Koopjes zondag .....had dat ons peggy geweten dan had ik daar zeker en vast ook gelopen. :-)

Gepost door: coach mario | 30-11-09

Helemaal voor niks.... Voor niets, maar het lopen moet je wel zelf doen. Super gedaan van jullie. Het is vast een dolle boel geweest onderweg met Tiny en Ron. Ook al was het kort...fijn om je weer eventjes gezien te hebben.

Gepost door: Petra | 30-11-09

Gezellig Het was een gesellige dag en om in het gezelschap van 3 belgische dames het over Skruw-saus te hebben is toch wel héél bijzonder

Gepost door: Ron | 30-11-09

Wat een dag daar voor jullie ! We hebben jullie gekwebbel wel een beetje gemist in Ursel zenne, behalve Martine en ik waren er alleen maar mannen in de weblogbende ;-)

Gepost door: Chris | 30-11-09

't Was een prachtige dag, gisteren. Altijd veel leuker om in groep te lopen... Tot gauw!
By the way: Garmin heeft er geen zin meer in :-(

Gepost door: Spencerwoman | 30-11-09

wat kostte dat grapje nu ook alweer?? just kidding! zag er in ieder geval heel plezant uit! :-)

Gepost door: Ruthje | 30-11-09

Het was erg mooi en heel gezellig in Geldrop. Leuk je vooraf even te zien. Volgend jaar weer!

Gepost door: Martin | 30-11-09

Een pracht van een dag gehad zo te lezen, en ik ben ook zo ik loop ook graag rechtdoor water, modder maakt niet uit.

Gepost door: Luc | 30-11-09

Super Super dat jullie helemaal vanuit het "verre" Belgie naar Geldrop zijn gekomen! Maar goed dat de "TomTom" jullie toch nog op tijd aan de start bracht, anders was je mooi voor niks gekomen!

Gepost door: M@urice | 30-11-09

schoon zenne!!!

Gepost door: Jess | 30-11-09

Al goed zijn jullie er geraakt, anders voor niets naar daar. Altijd leuk om met meerdere te lopen, gezellig een praatje maken.

Gepost door: Carmen | 30-11-09

Helemaal niks Een gezellige dag, mooie omgeving en leuk kennis met jullie te maken, en dat allemaal voor niks ;-)

Gepost door: John | 01-12-09

Genieten zeg en gaaf om dan met de bekende bloggers op pad te gaan.
Mooie foto's trouwens.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 01-12-09

De commentaren zijn gesloten.