12-04-10

Eeklo Run: een verslagje - speciaal voor fan Dieter :-)

eeklo eindsprintZondag 11 april 2010. Wedstrijden zat. In bekende steden. Grote steden. Steden met een welluidende naam en een bruisend beeld. De marathon van Parijs... de marathon van Rotterdam.... de ING run in oostende. En waar gaat Julie naartoe? Niet beter dan de Eeklo-run. Jawel, Eeklo of all places. Hét hart van 't meetjesland:-) De tweede editie alweer. We hadden het goed geregeld hoor. in de voormiddag gingen we brunchen bij Maarten zijn grootouders. Heel gezellig allemaal. lekker gegeten, met warme broodjes en gerookte zalm. Fruitsla als dessert, meer moest het niet zijn! En dan rond 14u naar de sporthal getrokken. Ik zag er al snel Joerie, die enthousiast papiertjes uitdeelde voor de 6-uren run in Aalter. Hij kijkt me vol verwachting aan, maar helaas... op 11 juli, de dag in kwestie, zit ondergetekende al in Zuid-Amerika, dus dat zal niet lukken. Maar gelukkig lijdt Joerie's humeur er niet onder. Snel borstnummer gaan halen (170) en dan naar de finish. Wat zie ik daar? Nico - die eerst de 5km meeliep om later ook de 10km te doen- stond op100m van de finish te wachten... en te wachten... en te wachten... op Stofkes vrouw om samen te finishen. 't Was zijn eerste 5km-wedstrijd ooit, dus de 30 min waren een mooi PR :-) Even later zagen we ook Stofke en Peter en Herman, enz.... nog even bijbabbelen, fotootje nemen voor de start en dan.... eeklo groep
onze startpositie innemen. Heel simpel: helemaal achteraan, zoals gewoonlijk. Maar we waren niet de enigen met dat plan. 't "bokserke" wilde ook als laatste over de start gaan, en dan leverde een ietwat bizar tafereel op met Nico en 't bokserke die achteruit liepen in plaats van vooruit en weigerden de startlijn over te gaan. Tegen dat we dan eindelijk gestartwaren, waren de keniaantjes al bij km 2 waarschijnlijk... niet te doen. Maar 't voordeel is: je kan alleen maar mensen inhalen. En dat, lieve mensen, dat hebben we gedaan. 10km lang. Alleen maar mensen ingehaald. Goed voor de moraal hoor! We liepen meteen een stevig tempo, rond de 12km/u. Ergens halverwege de eerste ronde hoor ik naast me: "ben jij Julie". "Euh... ja.... en wie zijde gij?".... "ik ben fan". Wablief? Ik heb een fan? Driewerf Hoera. "Vertel"... "Ah ja, ik ben DIeter en ik liep de marathon van Keulen en was op zoek naar wedstrijdveslagen en kwam op jouw blog terecht"... Leuk! Ik ben gewoon een halve bekende weblogger! Dus... dit verslagje is speciaal voor Dieter! Maar Nico wilde niet wachten op Dieter en liep stevig door, dus ik volgde maar. De Boelare hadden we stevige tegenwind. Drie stoere mannen vormden een front, en ik en een andere dame schuilden achter hun brede ruggen, zo ging het wel :-) Tijdens de eerste ronde had Nico gezien dat er bij toeschouwers langs het parcours paaseitjes op tafel stonden, dus tijdens de tweede ronde.... stopte Nico gewoon om ons van paaseitjes te voorzien. ZALIG! Die mannen vonden het nog grappig ook! 't Tempo dreven we nog een beetje op, zeker toen ik vlak voor de finish nog een dame voor me zag lopen. "die moet ik nog hebben" zei ik tegen Nico. Zo gezegd, zo gedaan. En zo, samen al zwevend, gingen Nico en ik na 47'21" over de streep. Een mooie tijd. En was de afstand van 't parcours nu eens correct geweest, dan zou dat een PR geweest zijn. Helaas was het geen 10km, maar maar 9,65km, dus dat kunnen we niet meetellen. Ik ga nu geen boompje opzetten over correcte afstanden, maar is het nu zo moeilijk? Anyway, een hele leuke wedstrijd gelopen in goed gezelschap, meer moest dat niet zijn! Met dank aan fan Dieter, loopmaatje Nico en Stofke voor... de spekken die er niet waren :-) synchroon lopen

22:31 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Sterke tijd gelopen, de recuperatie zal wel veel minder geweest zijn zo zonder spekken :-))

Gepost door: Stofke | 12-04-10

Ik wil ook ne fan! :) . Netjes gelopen hoor op die wereldberoemde Eeklo run!

Gepost door: Gert | 13-04-10

twas toch leuk e de afstand was wel juist maar iedereen heeft die laatste lus niet gelopen (ge moet maar eens kijken op da planneke van eeklo run (het was de bedoeling dat we nog eens rond da voetbalveld moesten crossen))

Gepost door: Nico | 13-04-10

proficiat.... ...sterke tijd gelopen hoor.

Gepost door: natalie | 13-04-10

Bijna 10 km dus bijna een PR!

Gepost door: Tiny | 13-04-10

Wow! snel gelopen ! dankzij de paaseitjes ? ;)))

Gepost door: Chris | 13-04-10

Hola, vijf keer mijn naam vermeld op je blog! Tot zover mijn "fifteen minutes of fame". :-) Goed gelopen trouwens!

Gepost door: Dieter | 13-04-10

Gelukkig waren het paaseitjes onderweg, waren het chocotoffen geweest, dan hadden die mensen zelf niks meer.. En met 47 minuten is 't duidelijk : je bent in topvorm !

Gepost door: jogginggirl | 13-04-10

Toch een Knappe tijd gelopen.

Gepost door: Luc | 13-04-10

Ik moest het noodgedwongen een stuk rustiger aan doen, maar paaseitjes heb ik niet opgemerkt.

Gepost door: cremke | 13-04-10

Een loopje met veel animatie lijkt mij!

Gepost door: Wendy | 14-04-10

Dag BV. In't vervolg ergens een plaatske afspreken om handtekeninigen uit te delen ! Dat ben je je fans toch schuldig he !! :-)

Gepost door: coach mario | 15-04-10

De commentaren zijn gesloten.