28-04-10

Paraguay..... komt dichterbij!

paraguay2003
Paraguay ....juli & augustus 2010

ParaguayEindelijk.... eindelijk... eindelijk kan ik jullie wat concreter nieuws geven over Paraguay. Ik weet het, het heeft lang geduurd. Maar geloof me, voor mij duurde het nog veel langer dan voor jullie :-) Maar gisteren is het contract ondertekend en op de bus gedaan, dus nu is er geen weg meer terug. En dus een eerste berichtje!

Wat is er ondertussen allemaal gebeurd? In december 2009 heb ik m'n dossier ingediend bij AFS, de organisatie die het project organiseert en begeleidt. Een vrij omvangrijk dossier overigens, met niet enkel een motivatiebrief en duidelijke aanduiding van persoonlijke interesses, maar ook een medisch dossier, foto's en allerlei praktische weetjes. Ik was er wel een tijdje zoet mee.

Eind maart werd het dan weer wat concreter... ik mocht met een heleboel andere kandidaat-vrijwilligers op "kennismakingsweekend". Een heel weekend lang in de Hoge Rielen in Kasterlee. Om meer informatie te krijgen over het project en AFS (maar dat kende ik al, want ik ging reeds in 1996 voor een jaar naar de USA met AFS) en om te zien voor jezelf of het wel echt iets voor jou was. Een ZALIG weekend, dat was het. Ik was dan misschien wel de "bomma" van de bende - ik was zelfs ouder denk ik dan de mensen van AFS die er aanwezig waren - toch was het super plezant! Heel veel leuke mensen leren kennen (zie hieronder fotootje van Karen, die naar Frankrijk vertrekt voor een jaar en Wouter, die naar peru gaat) en meer dan ooit overtuigd dat dit echt iets is dat ik wil doen voor ik rimpels en grijze haren krijg :-) Op 't einde van 't weekend kreeg ik te horen dat ik best wel een goeie kandidaat was en dat m'n dossier dus naar Paraguay zou worden gestuurd. Driewerf hoera! En dan werd het wachten....

Clipboard01

Vorige week was het dan even paniek: Paraguay was niet zo tevreden met het feit dat m'n huisarts geen specifieke data had kunnen geven voor de inentingen (polio) en zo die ik als klein kind (30 jaar geleden dus) had gehad. Paniek! Mijn huisarts nu is niet de huisarts van vroeger en mijn ordelijke zelf heeft natuurlijk al lang het boekje van Kind & Gezin verloren dat m'n mama zo netjes jarenlang heeft bijgehouden (like I care wanneer ik hoeveel woog en hoe groot ik was???). Maar AFS was formeel: geen deftige data is geen deelname. Heell't kot hier omgekeerd en uiteindelijk een kopie gevonden van het medisch dossier dat ik in 1996 instuurde om naar de States te gaan. En ja hoor.... daar stonden mooi alle data op. OEF! Dat doorgefaxt naar Paraguay, samen met nog recentere inentingen van Hepatitis A en B en tyfus (van toen we naar Thailand gingen enkele jaren geleden). Een dag later kwam het verlossende antwoord: PARAGUAY HEEFT ME ALS VRIJWILLIGER AANVAARD!!!

Nu gaan ze ginder druk op zoek naar een project en een gastfamilie. Dat nieuws kan me morgen bereiken... of enkele dagen voor vertrek. Spannend dus! Ondertussen is wel het contract getekend en is alles dus officieel. We kunnen beginnen lopen voor inentingen (gele koorts), een muggennet, ons Spaans opfrissen enz....

Nu alles officieel is heeft Mario ook deze week de centjes overgemaakt die hij dankzij zijn schema's en de cakeverkoop heeft bijeengezameld voor m'n project. Maar liefst 804 EUR vond ik op m'n rekening, dankzij Mario, maar ook dankzij alle lieve bloggers die zo vriendelijk waren een bijdrage te storten. Geweldig vind ik dat. En natuurlijk waren er al de centjes dankzij de Run for Paraguay (danku katrientje) en de spinning for Paraguay (danku Berry) . In totaal werd bijna 1800 EUR ingezameld!  JULLIE ZIJN ALLEMAAL ONTZETTEND BEDANKT VOOR JULLIE STEUN EN ENTHOUSIASME. Een dikke dankjewel aan jullie allemaal en een specialleke voor Mario, Katrien en Berry natuurlijk! Ik zal jullie allemaal via deze blog op de hoogte houden! Stay tuned!

21:59 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Die eerste foto Julie, van Iguazu, als je de kans hebt: zeker naartoe gaan!! 't Is echt de moeite!!! Maar geniet vooral van je reisje naar Zuid-Amerika, ik heb er alvast m'n hartje wat verloren...

Gepost door: Eva | 28-04-10

Alles komt op zijn pootjes terecht! Mario mag nog ééns zo'n cake verkoop doen, doe was zo lekkerrrr! ;)

Gepost door: Wendy | 28-04-10

paraguay we volgen je!

Gepost door: Koen | 29-04-10

Spannend zeg en gaaf dat je mag komen.
Nog een paar maandjes!.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 03-05-10

Spannend allemaal , we kijken uit naar uw verhalen !!
gr

Gepost door: jetty | 03-05-10

We kijken met heel veel spanning uit naar je eerste avonturen ginder.

Gepost door: Yves | 05-05-10

Het is zeker spannend ! We kijken er indderdaat naar uit naar je eerste verslagen ! Maar nog meer kijk ik er naar uit dat je veilig thuis komt na 7 weken met en echt waw gevoel ! Dat je echt tevreden kan zijn dat onze centjes ginder goed besteed worden ! Ik tel mee af met je !!

Gepost door: coach mario | 07-05-10

Fijn dat alles rond is !! Weet ik ook dat het A'dam Marathon geld goed besteed wordt :-) Waar je ook terecht komt ; ik hoop dat ze er ook internet hebben zodat je deze blog kan bijhouden.

Gepost door: Bjorn Paree | 11-05-10

Spijtig dat ik 20 jaar geleden zulke initiatieven niet heb genomen. Er waren nog al snel (24 jaar) kindjes en dan wordt het moeilijk. Super dat je je zo gaat inzetten ginder in Paraguay. Iemand met het hart op de juiste plaats denk ik dan direct. ;)

Gepost door: gert | 13-05-10

De commentaren zijn gesloten.