25-05-10

Even terug in de tijd: Parcoursverkenning marathon NVV

spekken!In al mijn enthousiasme over de geweldige BBQ zondag met enkele moatjes van het SMC (voor wie van een andere planeet komt: het Slechte Moaten Comité, voorgezeten door miss Katrien) was ik compleet vergeten te berichten over een ietwat lastigere, doch minstens even gezellige bijeenkomst. En welk moment beter om die schade in te halen dan wanneer verschillende Europese zangtalenten (??!!) mijn televisiescherm, en dan vooral mijn oren,  teisteren in een wilde poging om de finale van komende zaterdag te halen van een nog grotere culturele kwelling, met name het Eurovisiesongfestival. Nu behoren wij steevast tot die groep van de bevolking die elk jaar zegt "nu is het écht de laatste keer geweest dat we kijken" en die uiteindelijk toch elk jaar zich opnieuw voor het scherm laat vangen. "Het zou maar eens moeten zijn dat juist nu België wint".... jaja, elk jaar behoren we zogezegd tot de grote kanshebbers maar behalve Sandra Kim hebben we nog niet veel prestaties van die aard gezien. Anyway, ik dwaal af. Tijd zat dus nu om even te berichten over een leuke loopbijeenkomst vorige zaterdag in Torhout: een 33km-lange parcoursverkenning voor de marathon NVV met de vriendjes (ja mama, nie boos zijn maar 'k ga toch een marathonneke lopen dit jaar, op 18 juni in Toeroet....:-) maar 't is maar een kort marathonneke en 'k beloof het, 'k zal voorzichtig zijn en nie zot doen).

Stipt om 13u30 vonden we (Nico, Katrien, Christ, Chris, V'ke, Berry, Veerle, Philippe, Marie en Wim?) elkaar op de parking bij de manège in Toeroet. De vriendjes waren eerst een beetje in de war, ze zochten naar mijn blauwe crèmekarre, maar haha... 't was een chique renault scenic die de parking opreed. Da's ne keer iets anders he! De sfeer zat er al meteen goed in. Nico had met de cadeaubon die Katrien vorige week in Aalter won spekken gekocht voor ons (zie foto :-) - beste loopvoer dat er is) en fleskes Leffe voor Christ. Jawel, voor Christ. Want Christ, en ook Marie, de dochter van Veerle en Philippe, ging meefietsen en ondertussen ons water dragen zodat wij ons om niets zorgen moesten maken. Da's nogal ne service hé! 't Was wel even puzzelen want het mandje dat Christ voorzien had en LEEG getest, bleek gevuld wel even zwaarder en sleepte op het wiel. Maar niets dat niet kon opgelost worden en even later, na nog even goed gelachen te hebben met een lokale zot die indruk wilde maken en als een zot aanzette al lopend om drie minuten later halfdood bij zijn auto neer te vallen, konden we vertrekken.

Clipboard01Katrientje had het parcours helemaal uitgekiend: "hier zit je op km 3"... "en hier staan de supporters altijd".... "en hier is de drankautomaat waar Christ zich ondertussen nuttig maakt"..... en toen.... liepen we verkeerd :-) Gelukkig was het een lusje MINDER, niet méér, want dat zou tijdens een lange duurloop wel pijnlijk kunnen uitvallen. 't Was zalig lopen. Onverwachts eigenlijk niet te warm, op tijd werden we op ons wenken bediend van drank en spijs en ondertussen werd er druk getaterd, gelachen en moppen verteld. Genieten, dat was het. Na 20 km stonden we terug aan de auto, en daar verlieten Berry (die al 60km gefietst had) en Veerle en Philippe ons (die niet in marathonvoorbereiding zijn, of toch wel, maar dat nog niet willen toegeven) en gingen we met een kleiner groepje verder. Prachtige wegen. Prachtig parcours.bomen
En eigenlijk ging het best vlot. Af en toe kregen we van Christ een chocotof en zo vlogen de kms onder ons voeten door. Zalig lopen was het. Zo zalig dat we na 30 km, toen we weer aan de auto stonden, toch nog even verder liepen. Christ en Nico hielden het voor bekeken en gingen alvast het terras opwarmen samen met de anderen, en wij deden nog een klein luske van een drietal km. Moe maar voldaan konden we dan op 't terraske in 't zonneke genieten van een drankje en een gezellige babbel. 'k Hou een heel goed gevoel over aan deze training. NIet alleen omdat het zo ontzettend leuk was, maar ook omdat ik totaal niet moe was en gerust nog een tijdje had kunnen doorlopen! Die marathon komt dik in orde dus.Clipboard01

21:54 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Een leuke verkenning van het parcours!

Gepost door: Tiny | 25-05-10

Het was fantastisch superleuk ! zo wil ik nog wel enkele marathons lopen zenne ;-) (grapje!!!!!!)

Gepost door: Chris | 25-05-10

Hallo

Word fan van Skynet Blogs en deel je blog met ons!

Volg de link naar onze Facebook pagina!

Gepost door: Het Skynet Blogs Team | 25-05-10

Toeroet Inderdaad, de voorbereiding was eigenlijk leuker dan de Marathon zelf.
Na 33 km zag je er nog behoorlijk fris uit, dat marathon-pr zit zonder ongelukken in "de saccoche".
Veel succes!

Gepost door: frank spencer | 26-05-10

nvv al dat jong talent zit al in supervorm ... k' ga ik nooit meekunnen :-)

Gepost door: Koen | 26-05-10

Gaaf zo met de bekende bloggers lopen en een mooie omgeving zeg!.
Op naar de marathon!.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 26-05-10

Ondertussen dat je dit schreef zat ik ook naar heel het circus van het songfestival te kijken, ik behoor ook tot die groep van: "waarom sturen ze toch nog altijd iemand in voor ons land, om WEER in verlegenheid gebracht te worden". Maar hey, ons hardnekkig volhouden werd toch beloond hé ;-)

Gepost door: Eva | 26-05-10

Mooi toerke gelopen, en je mag inderdaad zelfvertrouwen hebben, die marathon komt dik in orde!

Gepost door: Wendy | 30-05-10

De commentaren zijn gesloten.