31-05-10

20km van Brussel: een vlucht door de hoofdstad

In een eerder blogje vermeldde ik al dat 2010 het jaar van de records is. Record aantal chocotofs eten, record aantal keren de tent sluiten na een wedstrijd, record op de 10km, record aantal kms per maand,..... Die vrolijke trend moet dus worden verder gezet en dat was gisteren met de 20km van Brussel ook het geval. Eerste record dat sneuvelde: absoluut record "geen goesting". Maar dan ook echt geen goesting in de 20km. De idee om lekker lui in de zetel te blijven zitten en een filmpje te kijken was veel plezanter dan 20km door de straten van de hoofdstad te hossen, die dan nog niet eens plat zijn. Nee, ondergetekende zag het gisteren niet zitten en zou nog liever het verkiezingsdrukwerk doornemen dan te lopen. Go figure. "Gelukkig" had ik al afgesproken met Berry en NIco dat zijom 12u30 netjes aan mijn deur zouden staan om me op te halen, dus ik moést wel mee. Anders was ik er nooit geraakt!

De autorit werd een memorabel gebeuren waarbij we eerst vlot naar Brussel zoefden en onderweg keuvelden over tijden, plannen en natuurlijk vette roddels. De sfeer werd grimmiger toen Nico moest toegeven dat hij de chocotofs was vergeten! Wablief? Geen chocotofs???? Het school geen haar of we lieten NIcootje uitstappen. Maar uiteindelijk mocht hij blijven. Het tweede record sneuvelde toen al gauw: in de hoofdstad zelf werd het een record "GPS-madam negeren en uitschelden, kleine straatjes indraaien en hopeloos verloren rijden". Berry is echt een gezellige mens in de auto, we hebben ervan genoten :-) Maar we stonden om 14u10 wel op 300m van de start in Brussel geparkeerd... en gratis dan nog wel (zo bleek achteraf - woehahaha).

Aan het kanon zagen we al snel al onze vriendjes terug (Edith, Veerle, Philippe, Koen, Chris, Vinnie, Peter Matras, .....). Het was een vrolijk weerzien. "welke tijd ga jij lopen?" en "in welk startvak sta jij" waren wel zeer populaire onderwerpen. Ondertussen worstelde Berry met het KNALWITTE regenjasje dat hij kreeg van zijn Nutellafabriek -  't is misschien heel lekker allemaal maar vestimentair heeft Nutella nog wat uitdagingen (zie foto), de rits bleek nogal vaak vast te zitten, al verdenk ik er Berry wel van om tegenhet einde het express te doen! vestimentaire problemen

Berry en ik mochten samen naar het eerste startvak en moesten vriendje Nico, die in het tweede startvak stond, achterlaten. Voor het eerste jaar een start in drie "golven" met telkens 6 minuten verschil. Voor het eerste jaar ook écht controle op de startvakken. Ze keken écht. Niets aan te doen. Ons plan was om te gaan voor 1.45. We zouden samen lopen en tegen 't einde zou ik Berry niet meer kunnen volgen en dan zou hij alleen doorgaan. Dat was het plan....

De uitwerking liep enigzins anders. De start was formidabel. Na de Bolero van Ravel en het Belgisch volkslied werden we op gang geschoten. Een véél vlottere start dan de vorige jaren, je had echt ruimte om te lopen en moest minder slalommen. Leuk! Dan kunnen we van in het begin al wat snelheid maken. Maar Berry zat met een snotvalling en heeft een echt dieselmotorke, dus op 't gemak starten was de boodschap. De eerste kms liepen echt vlot en we vlogen aan 5:05min/km de straten door. Ik voelde me ZWEVEN. Het was alsof ik vloog. Niets geen moeite. Niets geen last. Geen probleem. Naast me hoorde ik Berry rochelen en blazen.... oei, dat ging precies minder goed. "Ga maar Julie" hoorde ik na 5km. "Ben je gek, je komt er na 10km toch door met je dieselmotor en dan zijn de rollen omgekeerd". Dus we bleven samen. de tunnels door, het bos in. Ik probeerde Berry aan het praten te krijgen, hem mopjes te doen vertellen, maar het bleef verbazend stil. Na 10 km hoor ik "Julie, ga nu echt maar, ik zie dat je over hebt en bij mij is het wel goed geweest zo". Even twijfel ik. Even denk ik liever samen te lopen dan alleen. Even denk ik dat tijden niet belangrijk zijn, dat het de sfeer is die telt. Anderzijds is het héél erg moeilijk om je zo de hele tijd te moeten inhouden bij het lopen als het zo goed voelt én zat ik in m'n achterhoofd ookmet een aantal collega's die ik wil verrassen met een onverwacht goede tijd... dus met enige spijt neem ik afscheid van Berry (merci voor de companie mateke) en loop door. Ik haal bijna alleen nog mensen in. Het tempo stijgt tot 4:45 min/km en ik geniet. Ik vlieg. Ik lach. Ik drink. Ik loop. Ik straal. Ik vind het allemaal zooooo... geweldig. Met enige schrik zie ik dan de Tervurenlaan opduiken. "nu komt het " dacht ik. Maar er kwam helemaal niets. Die tervurenlaan ging ik op met dezelfde snelheid als voordien en ze leek veel korter dan andere jaren. GE-WEL-DIG gevoel! Nog een eindsprintje eruit geperst en na 1u40m52 sec over de streep gekomen! Alweer een record! 7 minuten sneller dan vorig jaar! Snel m'n medaille en een mars (correctie - 3 marsen - ook een record) in ontvangst genomen en naar 't kanon om te wachten op de vriendjes. Iedereen heeft het geweldig gedaan. Nico (met wie ik de marathon ga lopen) liep maar enkele seconden trager, Berry haalde met zijn verkoudheid een mooie 1.45, de Spencer slaagden erin toe te komen met maar 2sec verschil (mooie battle of the sexes!) en ik denk dat zowat iedereen een record liep. Hieronder een foto van Nico en ik die tijden vergelijken terwijl Berry's mond vol Mars zit :-).tijden vergelijken

En om de dag met een record af te sluiten zijn Berry, NIco en ik nog voor 15 EUR spekken gaan kopen én opeten :-)

LAAT DIE MARATHON NU MAAR KOMEN!

06:57 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

hahaa leuk verslagje super benen ! knap zenne !! dikke proficiat en laat Torhout maar eens zien wat ge in je vel hebt :-)

Gepost door: Katrien | 31-05-10

Goed gedaan Julie. Proficiat met je PR!

Gepost door: Tiny | 31-05-10

wauw! echt super knap van je! ongelooflijk dat het zo vlot ging! mijn droom voor volgend jaar, maar die tijd da zal toch nog ni voor direct zijn ;-)

Gepost door: Jess | 31-05-10

Mooi verslag van een mooie wedstrijd met een knappe tijd...
Ik dacht dat Berry verbaasd was om jullie tijden te zien maar 't is ne mars die in zijn mond zit :-)

Gepost door: Spencerwoman | 31-05-10

Superleuk verslagje, identiek aan hoe ik me gisteren voelde tijdens het lopen Julie ! Ik zit nog te glunderen :-)) (zal dan maar een stuk van jouw blog sebiet kopieren op de mijne ;-)))

Gepost door: Chris | 31-05-10

spetterend PR zeg, je bent echt in topvorm! Proficiat!! Dat wordt binnenkort ook een schitterend PR op de marathon dus!

Gepost door: Ruthje | 31-05-10

20 km van Brussel Amaai, knap gedaan!
Ik heb met mijn eerste deelname 1:51:06 gelopen. Ben vertrokken in vak 3 en ik heb 20 km lang mensen moeten ontwijken, naar links springen dan naar rechts, inhouden gas geven. Een goed vak is duidelijk enorm belangrijk.
Voor mij was de Tervurenlaan een heel klein beetje doodgaan...
In ieder geval héél knap gedaan!!

Gepost door: Sven | 31-05-10

Ik vermoed dat je gaat bewijzen dat je de marathon ook zonder haas onder de 4 u kan lopen . :-) Maar voor mij hoeft je dat niet te doen hoor . Ik geloof dat zo ook !!
proficiat he !! Geweldig goed gedaan !!

Gepost door: coach mario | 31-05-10

Mooi uitgebreid verslag en wat een knappe PR.

Gepost door: Yves | 31-05-10

kleine correctie die 15 € spekken heb ik helpen betalen maar niet opeten dat waren Nico en Julie hun specilaiteit, leuk verslagje trouwens volgende keer gaan we samen onder de 1.40

Gepost door: Berry | 31-05-10

20 door Brussel Je bent in bloedvorm.
Houden zo!
Ik voorspel een denderend PR in de Nacht van Vlaanderen.

Gepost door: frank spencer | 31-05-10

proficiat heel mooie tijd, knap gelopen!

Gepost door: Peter | 31-05-10

Proficiat zenne!! Mooie tijd gelopen, en een pr!!

Gepost door: Wendy | 01-06-10

De commentaren zijn gesloten.