11-11-10

Halve Marathon Deinze - Aalter : dik vet PR én een facelift

Clipboard02.jpgDonderdag 11 november 2010. Een typische herfstdag. Feestdag. Alles gesloten. De regen valt met bakken uit de hemel en de stormwind stuurt alles wat niet vast hangt probleemloos de lucht in. Dé ideale dag dus om met een dekentje en een beker warme choco in de zetel voor de televisie te hangen. Ja toch? Eigenlijk wel... maar dan is er net die dag de halve marathon van Deinze-Aalter gepland, een must op de loopkalender elk jaar, een gezellig weerzien met vriendjes en vriendinnetjes, een ritje op de jeneverbus en Nederlandse kruidkoek incluis en dat kunnen we toch niet missen? Niet? Nee, echt niet. OF toch? Nee, echt niet (dat was de eerste "oefening" van deze morgen die wel een uur duurde). En dus waren er op deze druilerige donderdag toch een hele horde zotten - ja dat zijn het, echt wel - die bereid waren het warme nest te ruilen voor een 21km-lange stormtocht langs het kanaal tussen Deinze en Aalter. En eerlijk? 't was niet volledig met mijn goesting. Ok, 't was zelf ronduit tégen mijn goesting da'k mijn kot uitkwam vandaag, maar de voldoening achteraf maakt wel veel goed.

De dag begon al schitterend (ahum) doordat ik me grandioos misrekende en maar liefst anderhalf uur te vroeg (!!) in Aalter aankwam. NIet dat daar reden voor was. Nee, maatje Nico zou m'n borstnummer toch al ophalen (thanks mateke) en de jeneverbus naar Deinze vertrok toch pas anderhalf uur later. Ik had me gewoon stom misrekend. En dus stond ik daar te koekeloeren. Géén goed begin. Gelukkig vond ik al snel Nico terug, en Koen VS. Even later ook Tiny, en Chris en Vinnie, en Katrientje, die druk in de weer was reclame te maken voor haar rode lopers. Een gezellige bende. Zeker wel. Er werden plannen gesmeed. NIco zou 1.41 lopen.... Koen 2.41... en ik... overwoog gewoon in de cafetaria te blijven zitten. Ja, hoe meer ik buiten keek, hoe meer me dat nog het beste plan van allemaal leek :) Maar goed: na veel gebabbel kwam het uur van de waarheid: de bussen vertrokken. Opnieuw mislukte ons snoode plan: Koen VS, Joerie (mét de jeneverflessen) en ik zaten op de ene bus... al ons matekes op de andere bus. Woehahaha, er zal nogal gevloekt geweest zijn op die andere bus hihi. WIj vonden het alvast geweldig. De bus bracht ons feilloos naar Deinze, de start van de halve marathon.

Compleet maf. Echt compleet maf. Het giet pijpkes, oude wijven en alles wat je maar wil. En toch.... een paar zotten die al op voorhand rondjes op de piste lopen om op te warmen. OP TE WARMEN??? Af te koelen zal je bedoelen zeker? Niet eerder dan twee minuten voor de start steek ik mijn koppeke buiten... brrr..... koud! En 't startschot was nog niet gegeven of mijn voeten waren al doorweekt. Ik weet niet wat het wereldrecord "jezelf vervloeken op één minuut" is, maar ik heb het vandaag ruimschoots verbroken! Ik had geen verwachtingen, geen speciale doelen (of ja: overleven en aankomen), dus ik liet iedereen maar doen. NIco schoot als een speer weg, zo snel dat haas Vincent de eerste 2kms nodig had om hem te zoeken. Goed bezig. Tiny liep even voor me en de andere vriendjes achter me. Ik besloot het Paraguay-principe toe te passen. Trainingsmatig gezien volledig fout, maar het werkte in Paraguay, dus waarom niet in Deinze? Dus: ik vertrok snel. Héél snel. 4:40 min/km - 4:45 min/km. En we zouden wel zien waar het schip strandt. Onder het motto "hoe sneller ik loop hoe sneller die miserie hier gedaan is" zette ik een stevig tandje bij en vlogen de kilometers onder mijn voeten door. Vanaf km 11 zag ik zelfs Nico en Vinnie voor me opduiken, op een 100m voor me. 'k Heb ze nooit bijgehaald, maar 'k ben ze altijd blijven zien. Op km 15 de gevreesde brug en van dan af.... de HEL! De wind strak van de zijkant waardoor ik twee keer bijna in het water vloog en de laatste twee km gewoon pal IN MIJN GEZICHT. In één ruk alle rimpels van m'n smoel geveegd. Een gratis facelift zomaar voor niets. MAar het was beuken en afzien. En ondertussen regenen natuurlijk. Maar het tempo - doch iets gedaald - bleef mooi: 5:15 min/km, waardoor ik uiteindelijk toch over de streep kwam in 1:43:33, een dik vet PR voor deze dame! Twee mannen kwamen me bedanken voor "de lift"... de loebassen hadden achter m'n rug geschuild voor de wind.... wat is er gebeurd met de stoere mannen in de wereld die vrouwen uit de wind zetten? Pffff....  Ben diep gegaan, vrij diep, en dat voelde ik achteraf wel, maar Katrientje verzorgde me goed en de chocotofs en kruidkoek maakten veel goed. Mooie tijden werden gelopen door iedereen en zowiezo een KNALprestatie voor iedereen die in zo'n pokkeweer verder dan de dorpel van zijn voordeur kwam, dat ik het gezegd heb!

Clipboard01.jpg

Al bij al toch blij met deze prestatie in deze omstandigheden. Uiteindelijk zijn nu mijn PR's in 2010 gesneuveld op de 10km, de halve marathon én de hele marathon en daar ben ik best tevreden mee. MAar nu ga ik slapen, ik ben moe.... zooooo moe

22:48 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

hei, prima gedaan ! met zo'n weer en dan nog een PR, respect !

Gepost door: jogginggirl | 11-11-10

Ik zag je start en ik dacht: "die gaat naar de vaantjes". Maar dat viel alleszins goed mee! Ik moest niet diep maar wel ver gaan;-) Van harte gefeliciteerd met dit dikke PR!!! Ik had een leuke dag.

Gepost door: Tiny | 11-11-10

Je hebt je bed dubbel en dik verdiend ! Ik zag je nogal scheef kijken toen een van die 'loebassen' je bedankte voor de lift. Nu weet ik waarom :-)

Gepost door: Chris | 11-11-10

'k had nog een feestje achteraf zodat ik er niet meer bij kon zijn, bij deze dikke proficiat

Gepost door: Stofke | 12-11-10

chic gedaan ! en in zo'n weer dan nog wel !

Gepost door: kaat | 12-11-10

Amai wat een knappe tijd ! Het is karakter hebben om met zo'n weer te lopen ! Tot zondag he !!

Gepost door: coach mario | 12-11-10

Mooi verslag van een heroïsche wedstrijd!
Wat een prestatie om in zo'n omstandigheden je PR naar de vaantjes te lopen!!
Achteraf enkel jou wantjes en een bezorgde blik van 'moeder' Katrien gezien.
Kon helaas niet blijven voor 't feest ;-)

Gepost door: BeWa | 12-11-10

Heel sterk gelopen, dat pr is dubbel en dik verdiend!

Gepost door: Spencerwoman | 12-11-10

Heel sterk hoor in dit weer. Nen dikke proficiat.

Gepost door: natalie | 12-11-10

Proficiat met het pr! Mooi.

Gepost door: Mathias | 12-11-10

Vaak is het zo dat wedstrijdjes waar je niet veel van verwacht uiteindelijk toch heel leuk blijken te zijn. Bij jou was het niet alleen nog leuk geworden, maar ook nog zo'n prachtprestatie.
Een tijd om jaloers op te zijn! Knap gelopen, Julie! Ik hoop dat het beddeke deugd heeft gedaan!

Gepost door: Sandy | 12-11-10

TOPMADAME!

Gepost door: renate | 12-11-10

In zo'n omstandigheden zou een pr voor 2 mogen tellen hè

Gepost door: CREMKE | 25-11-10

De commentaren zijn gesloten.