28-11-10

30km voor NIKS in Geldrop, Nederland

wegwijzer.jpgHier zijn we weer.... weer eens een wedstrijdje gelopen, dus weer wat activiteit op m'n blog. Gisteren en eergisteren rustdag op sportvlak (juij - alweer een PR - qua rustdagen op rij dan haha) en voor de rest behoorlijke spannende gebeurtenissen op persoonlijk vlak dus ondergetekende had - ondanks een nogal laat avondje uit bij vriendjes gisterenavond - absoluut géén moeite om vanmorgen op een koude zondagmorgen om 6u het bed uit te springen, de loopkleertjes aan te schieten en richting Eindhoven te vertrekken voor een nieuwe editie van de 't Is voor niks loop. 'k Liep deze wedstrijd voor de eerste keer vorig jaar en was er meteen verliefd op. En nee, niet omdat het echt voor niets is (en dat bij de NOorderburen stel je voor), maar vooral om de gezellige sfeer, de superorganisatie en het prachtige parcours. 30km door de natuur. Puur natuur trail run. Zalig gewoon!  Stipt om 7u stond ook NIco voor ons deur om met ons mee te rijden, alles inladen, chocotofs en eclairs uitwisselen (daar doen we 't uiteindelijk voor, ik geef het toe haha) en we konden vertrekken.

logo_koninklijke_marechaussee.jpgNa de escapades van vorig jaar, toen we verloren reden samen met Veerle en Katrien en een bepaald rond punt wel vier keer hadden rondgedraaid, hadden we dit jaar wijselijk besloten om op tijd te vertrekken... je weet maar nooit. Maar, ondanks de sneeuw van de laatste dagen, ondanks de koude temperaturen en ondanks een nogal rebelse GPS-madam verliep de baan behoorlijk vlot. Rond de klok van 8 staken we de grens met onze noorderburen al over en de mogelijkheid tot het nuttigen van een lekker warm fokkietje voor het lopen van de wedstrijd begon zowaar tot de mogelijkheden te behoren. Tot..... we plotseling werden ingehaald door een zwaantje van de politie. Toen hij ons passeerde wees hij gevaarlijk en boos kijkend met zijn vinger in Maarten's richting en begon zijn moto te pinken "volgen". We moesten dus volgen. Huh? What the hell? Ik begon al vanalles te denken... hadden we te snel gereden (nee), hadden we illegaal Belgische lucht geimporteerd (nee), lag onze chocotofconsumptie te hoog (oeps, een optie).... Stiekem dacht ik dat het waarschijnlijk NIco's toot was die er nogal verdacht uitzag... dat zou dan ook de laatste keer zijn dat we hem meenemen woehahaha (grapje NIco). Enfin, wij dus volgen, de autosnelweg af, parking op... waar twee andere exemplaren van de marechaussee ons stonden op te wachten voor een "identiteitscontrole". We moesten onze passen afgeven, meer niet. OKé dan maar. Terwijl de ene zich bezighield met de administratie socializeden wij met de agenten. "nou, jullie zien er lekker sportief uit".... "ja meneer, wij gaan 30km gaan lopen in Geldrop"...."sjeemig... 30km.. ik liep vorige week de 15km zevenheuvelenhop en vond dat al een roteind".... Pffffft.... de marechausse... wat een mietjes ;-) . Enfin, 10 minuten later konden we weer op pad. OEf!

 

kuit nico.jpg

Niet veel later waren we in Geldrop, waar we al snel ons vriendjes terugvonden. Een gezellige bende zoals altijd: Koen VS, Dirk, John en Veerle die de marathon zouden lopen, Petra, Ronald, Peter en Tiny die ook de 30km zouden lopen.... gezellig. Beetje babbelen, beetje plannen maken, the usual..... Enkele minuten voor de start besloten we ons naar buiten te begeven. Een kleurrijke bende aan de startlijn, precies allemaal dikke mensen. In werkelijkheid: atleten die zo ongeveer de helft van hun kleerkast hebben aangedaan want 't was berekoud. Lange broek, muts, handschoenen, 3 of 4 lagen truitjes... het hoort er allemaal bij. Behalve.... voor NIco. Hij viel wel héél erg op met zijn korte broek. ZOT! IN zo'n temperaturen! Maar hij bleef volhouden dat het niet koud was. Echt niet. Correct me if I'm wrong, maar het kiekenvel op de foto van zijn kuiten bewijst volgens mij het tegendeel :) Nog snel even een fotootje nemen van mezelf en m'n loopmaatje voor de start en....

loopmaatjes.jpg

Om 10 u werd de start gegeven voor een geweldige tocht door de natuur. 30km lang door heide en bossen, via kleine bruggetjes en smalle paadjes. Het was opletten geblazen om de voeten niet om te slaan, en soms moest je zo opletten dat je geen tijd had om naar de omgeving te kijken, maar we hebben er toch van genoten...toch de eerste 20km. Het plan was van er een rustige duurloop van te maken, rustig lopen aan 6.00 min/km, gewoon op 't gemak. Vergeet 'op t' gemak' als Nico mee is. HEt startschot was pas gegeven of meneer schoot als een speer uit een boog en de kilometers verdwenen om de 5:30 min onder ons voeten heen. "toch een comfortabel tempootje" zegt NIco dan. Ik denk bij mezelf "comfortabel ja... maar voor hoelang?". Want mijn laatste dertiger dateert van augustus 2010 en we zijn.... eind november. De conditie is niet meer wat ze geweest si en die snelle kms zouden ons wel eens duur te staan komen op het einde. Maar dat kon ons niet tegenhouden, we liepen dapper verder, door hei en bos, door met sneeuw bedekte natuur (supermooie), en vaak in goed gezelschap, zo liepen we een hele tijd bij Petra en haar gezelschap. Puur genieten was het.

Tot...km 21. 't Was te verwachten! Véél te snel gestart en de laatste tijd alleen maar twintigers gelopen, het was ons verdiende loon. De man met de hamer stond achter die dikke boom met de takken te wachten en bracht genadeloos klappen toe. We probeerden de boel nog te redden met wat water en een portie peperkoek, maar het vat was af. HEt tempo zakte drastisch van 5;30 min/km naar de eerder bedoelde 6.00 min/km (en later nog tot 6.40 min/km, stel je voor) en het aantal geproduceerde decibels werd tot een minimum gereduceerd. Eigen schuld, dikke bult.  Denk ik dan. Het voordeel (eeuwige optimist he :) ): we hadden tenminste tijd om van de omgeving te genieten, en dat hebben we dubbel en dik gedaan. Tussen het vervloeken van zandheuvels, gladde bruggetjes en ongelijke oppervlakten door (nico produceerde geluiden die ik nog nooit gehoord had), genoten we van de omgeving om ons heen en bereikten we toch niet zonder enige trots de finish in 2:54:38. Ondanks alles nog altijd 10 minuten beter dan vorig jaar, dus een PR! JOehoe! We hebben het toch maar weer gedaan! Ik laat jullie even meegenieten van het landschap! Daarvoor alleen al zou je 30km lopen toch?

nicoomgeving.jpg

De douche nadien heeft deugd gedaan. De walnotencake van Petra en de kruidenkoek van TIny nog meer. De gezellige babbel met alle vriendjes (die het allemaal SCHITTEREND hebben gedaan) vormde de kers op de taart. Volgend jaar staan we er weer.... maar misschien moeten we het dan maar bij 21.1 km houden :) Bedankt NIco, Dirk, Koen, Veerle, TIny, Petra, JOhan, ROnald,.... én de organisatie voor een hele fijne dag!

cijfers.jpg

18:02 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

zalig verslagje ! en jullie hebben dat weer schitterend gedaan !

Gepost door: kaat | 28-11-10

't was inderdaad een fijne dag .. en proficiat met je dertiger!

Gepost door: Koen | 28-11-10

amai, 't was wederom een superdag, leuk hé!

Gepost door: renate | 28-11-10

Leuk dat jullie weer naar Geldrop zijn gekomen!

Gepost door: M@urice | 28-11-10

weeral een superleuk verslagje Julie ! ik zou er zowaar spijt van krijgen niet te zijn meegegaan (niet echt ;-)). Neeje de afstanden zijn me voorlopig te lang, mijn wintermodus staat op -15K ;-)
Ik heb natuurlijk wel de chocotoffs gemist, toeme toch...

Gepost door: Chris | 28-11-10

Woaaaaw !! prachtig gedaan allemaal en een heel mooi verslag 't is net of ik erbij was maar helaas mijn pootjes kunnen dit nog niet aan Chapeau voor jullie ,knap

Gepost door: Katrien | 28-11-10

Ha lieve Julie,

Heel fijn om je weer eens te zien. Het was alsof we in een kerstkaart liepen, zo mooi. Laten we afspreken dat we er volgend jaar weer zijn. Groetjes van ons èn een stram pootje van Spot.

Gepost door: Petra | 28-11-10

prachtige omloop e, voor mij was 't ook 10 kilometer te ver, verrekt pittig stukje die laatste kilometers!

Gepost door: Peter | 28-11-10

Wat een schitterende dag was het. Het parcours, het weer, de organisatie en jullie als lopers maakte de dag helemaal compleet.

Gepost door: Tiny | 28-11-10

Ha ha ha ... een belgische met chocolade ... logisch dat jullie werden aangehouden ;-) Lees op vele blogjes over die schitterende loop in Geldrop. Ook de blogs en foto's zijn weer geweldig om te zien. Proficiat met de prestatie ! Die kou is trouwens weer eens wat anders dan de hitte van zuid amerika :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 28-11-10

Volgend jaar lopen jullie beslist terug de 30 km, zeker weten! Knap pr toch :-)
@ Chris: er zijn daar ook korte afstanden zoals een 6 en 15 km dus volgend jaar kan je zelfs in je winter-modus mee ;-)

Gepost door: Spencerwoman | 29-11-10

mooie verbetering is dat... knap gedaan Julie. Proficiat.

Gepost door: natalie | 30-11-10

Leuk je weer gezien te hebben. Jullie zijn niet voor niks naar Geldrop gekomen, maar voor een PR en een mooie omgeving.
Volgend jaar zullen er vast weer een heleboel voor niks bij zijn. Ik in ieder geval.

Gepost door: John | 30-11-10

Wow, super gedaan en gefeliciteerd.
Op naar een volgende PR!.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 11-12-10

Hey, ik ben zeer toevallig op je blog terecht gekomen. Heel tof geschreven en waaauw, je hebt al wat afgelopen zeg.
Zelf ben ik een beginner die de microbe stevig te pakken heeft.
Je hebt er een trouwe volger bij :-)
groetjes,
Wisken

Gepost door: Wisken | 17-12-10

De commentaren zijn gesloten.