10-01-11

De eerste halve marathon van 2011! Leopoldsloop Watervliet

parcours.jpg2011 amper 8 dagen oud en er staat alweer een halve marathon op het programma, de Leopoldsloop te Watervliet. De editie van 2010 staat nog in m'n geheugen gegrift, toen we onder heroïsche omstandigheden in sneeuw en ijzige wind de 21,1 km langs het kanaal afwerkten. Toen Nico en Berry me meermaals moesten 'vaststekken' om niet letterlijk 't kanaal in te waaien en zowel Berry als ik er bij aankomst nogal - laten we zeggen - "pips" uitzagen. 't Was dus bang afwachten wat editie 2011 zou brengen.  De sneeuw van de feestdagen was gelukkig al gesmolten, maar toen ik zaterdagochtend mijn oogskes opentrok floot de wind ongelofelijk, precies of we aan zee woonden. Nico - trouw op post zoals altijd - schreef me nog snel een mailtje "voel je niet verplicht te lopen hé"... maar nee, ik had er goesting in. Geen regen. Geen sneeuw. Enkel wat wind, maar niets dat Nico's kathedraal niet aankon. Dus: gaan met die banaan! Toen halverwege tussen Gent en Watervliet ik een enorme stortbui over mijn hoofd kreeg werd de twijfel wel iets groter, maar eens gescheept moet men varen en dus reden we dapper verder richting Watervliet in plaats van ons kar te keren en in de luie zetel te gaan liggen. Een wijze beslissing, zo blijkt, want 't werd een superleuke namiddag.

dirk.jpgAangekomen in Watervliet - de stortbui was gemuteerd tot motregen (maar de schade aan het parcours natuurlijk onherstelbaar aangericht) - en maatje NIco zat me al op te wachten met worstnummer en al. No way back nu. Beetje babbelen. Beetje strategie bepalen. Ons ambitieus doel van 1u51 werd al snel aangepast aan de weersomstandigheden en zelfs maatje DIrk die kwam piepen (zie foto) sprak van "op 't gemak lopen". Jaja, als Dirk dat zegt.... finisht ie in 1u30, je zal zien ;-) Wat is een stormloopje in Watervliet als je de Transalpine hebt overleefd? Komaan! Even voor 14u begeven we ons naar de start, een duidelijk op het asfalt aangebrachte krijtlijn, zeker niet met lat getrokken LOL. UIteraard aanwezig de man van de noenzon in Ursel, die ons trakteert op fijne muziek en spitsvondige sportcommentaren zoals altijd. Mutsje goed. Handschoentjes aan. Nog een laatste blik op propere schoentjes en.... we kunnen vertrekken. Nico en ik stellen ons - ambitieus als we zijn - achteraan op :) Misschien moeten we maar een "Koen van Steenkistje" doen vandaag.... denk ik stiekem.

nicojulie.jpgJawadde wa was me dadde? Wie heeft er hier die orkaankraan opengezet? Al van in het begin, van de eerste meter was het stevige tegenwind. Ik liep de longen uit m'n lijf, sprak al mijn energiebronnen aan en.... ging precies geen meter vooruit. Kathedraal NIco liep weer te fluiten gelijk altijd en was moeilijk bij te houden. 'k DEnk dat we nog geen 1.5km ver waren toen ik hem zei "ga maar als ge rapper wilt" (trager gaat moeilijk dacht ik er in stilte bij) maar hij had er geen oren naar. We werden uit de wind gezet door een man in fluo jasje (danku!) en na 3 km kreeg ik ein-de-lijk wat adem en ritme. Oef! NOg 18km te gaan. We kwamen aan het kanaal, waar het parcours er bijzonder modderig bijlag. Hele tijd slalommen tussen plassen en modder. De hele tijd naar je voeten kijken. Geen tijd om na te denken over regen of wind. Rechtop blijven en droge voeten houden - dat was het doel. Meer dan 2km lang heb ik enkel Nico zijn hielen gezien. Spannend zenne ;-) Na 5 km kwam ik er zowaar door. Ha! De hartslag bereikte weer normale proporties en 'k begon er zowaar lol in te krijgen. En dus.... nam ik de kop eens in een groepje van een zevental man. Excuseer - 6 man en een vrouw. 3 km lang ik aan kop, mensen uit de wind zetten, maar als je dacht dat er ook maar één van die mannen eens zou overnomen - noppes. 't sterke geslacht mijn voeten he! We kwamen ondertussen DIrk tegen die het keerpunt al was gepassseerd. Wild zwaaiend "Julie, je bent zevende vrouw". Woehoe, zevende vrouw, in Watervliet betekent dat podiumplaats (ah ja, want vorig jaar werd ik zevende (en laatste) en stond nog op het podium). Leuk! Om de tijd te doden begonnen Nico en ik ook vrouwen te tellen die we tegenkwamen...1...2 ...3 ..4 ..5 ...6 ...7... euh? Dirk? Beetje mis? Ik was ZEVENTIENDE vrouw, maar DIrk had een geldig excuus voor de vergissing, al ga ik dat hier niet op papier zetten LOL. Enfin, we lopen verder en bereiken eindelijk het keerpunt. Een stom klein paaltje, en we kunnen de hele weg langs het kanaal weer terug. Maar deze keer.... rugwind! JIiiiiihaaa! Na nog  2km de schrik van m'n leven: begint Nico ineens te strippen. Ik denk nog "oei, sebiet gaat ie me nog écht zijn lijntjes tonen", maar hij stopte gelukkig op tijd. 't was eigenlijk best wel warm. Terug heel de weg angs het kanaal, door de modder, langs de plassen.... tot.... de laatste 3km.... dan zijn we gewoon dwars door de plassen gelopen. Wijs, vree wijs. De man voor ons vond het minder leuk: die liep door een plas en kwam er met een schoen minder uit en moest dan op zijn sokske terugkeren om zijn schoen te zoeken. Haha. Grappig. Net voor de finish kwam Dirk - die mooi gefinisht was in 1u30 (ziedewel) - ons nog gezelschap houden (danku) en na een sprintje tegen de vervelende man in de rode trui konden Nico en ik finishen na 1u56. Geen toptijd, maar gezien de omstandigheden méér dan goed genoeg. Onze schoentjes waren minder content denk ik....

 

schoenen voor.jpg

 

schoenen na.jpg

 onze schoenen VOOR de wedstrijd  onze schoenen na de wedstrijd

sportegezond.jpgEven bekomen. Soep met balletjes drinken (danku organisatie). Lekker douchke nemen. Naturaprijs in ontvangst nemen (ik ruilde m'n rozijnenbrood tegen Nico's fles rode wijn - everybody eppie niewaar). Horen dat we bij de tombola alweer niets gewonnen hebben, vooral geen beenheps of een weekendje Middelkerke voor 6 personen en doen waarvoor we eigenlijk gekomen zijn: de APRES-RUN. Gezellig babbelen en keuvelen bij een hoopje chocotofs en chips en wat drankjes. Al die mensen die zich altijd afvragen waaroml wij toch in godsnaam zo graag lopen? Het antwoord vind je hiernaast :-)

07:36 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Toch gelopen en de schoentjes rechts op de rechter foto zien er nog schoon uit!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 10-01-11

aangezien ik er niet bij kon zijn sta ik dus al een halve achter. Als ik in Parijs een goede steun wil zijn bij jullie PR poging, dan moet ik dringend iets aan die achterstand doen. Dit weekend gaan we dan ook voor een "dubbeldekker"

Gepost door: cremke | 14-01-11

'k Vraag jouw toestemming om (de colofon van) je blog te citeren in m'n doctoraatsthesis, waarvan de stelling luidt: "In de 21e eeuw probeert de vrouw al vanaf haar eenendertigste iets van haar leeftijd af te pietsen, vooral als ze sportief en econome is".

Gepost door: papa | 19-01-11

De commentaren zijn gesloten.