27-02-11

Weblogloop in Uden

marathon-paris-2009.jpgOeps... weer even geleden dat ik nog iets postte op m'n blogje. Niet dat een blogstilte gelijk staat aan een sportstilte. In tegendeel. 't is druk geweest. Niet alleen is de marathonvoorbereiding (voor de marathon van Parijs op 10 april aanstaande uiteraard) volop aan de gang (meer daarover zo meteen), wat garant staat voor een trainingsgemiddelde van makkelijk 10u sport per week, maar bovendien is het de voorbije weken op het werk bijzonder druk geweest door een project waar ik aan werk en waarvoor ik vergaderingen moest houden en waarvoor ik morgen naar Washington DC vertrek voor een weekje (lekker spannend). Maar ook op persoonlijk vlak is er vanalles aan het bewegen...

images.jpgHet belangrijke grote nieuws is natuurlijk dat ik deze week ontslag heb gegeven op m'n werk. Na 7.5 jaar op eenzelfde werkplekkie werd het wel eens tijd voor iets nieuws. Allerlei factoren maakten dat m'n werkplekkie niet helemaal meer aanvoelde zoals het moest zijn - hoe interessant en boeiend de materie op zich ook is. En de NMBS - die me de voorbije maanden meermaals trakteerde op treinritjes van ruim 2u in plaats van de gebruikelijke 30 minuten - hielp ook niet bepaald. En dus was ik maar wat gelukkig toen ik een nieuwe kans zag passeren, die ik met beide handen heb gegrepen. Vanaf 16 mei word ik beleidsmedewerker van de vice-rector van UGent. Een boeiende, uitdagende job lijkt me, en dat op 10 minuutjes met de fiets van huis (7 minuten in 't weerkeren want dan is 't bergaf). Nice! En dat is natuurlijk allemaal wel leuk en spannend, maar ontslag geven is dat allesbehalve! Nu nog 2.5 maandjes "uitwerken", projecten afwerken en zaken afhandelen en zorgen dat de opvolging vlotjes verloopt. We doen ons best...

Maar dit is natuurlijk een SPORTblog en sporten.... dat doen we nog altijd. Met de marathonvan Parijs in 't vooruitzicht wordt er stevig getraind en ik kan alvast verklappen dat ik in september ook aan de start zal staan van de marathon van Berlijn :)

Januari was een stevige trainingsmaand met 45 u skiën (Maarten ontpopte zich als een ware ski-fanaat en we hadden véél lol met sprongetjes en valpartijen), 10 u spinnen en 14,75u lopen (155 km). Bijna 70u sport op een maand tijd... niet slecht denk ik dan.

Ook deze maand verliepen de trainingen vlotjes. Naast 13u spinnen werkte ik ook 21u lopen af, goed voor 223km.  Ik plan bewust minder wedstrijdjes in om op m'n eigen tempo te lopen en niets te forceren en het spinnen gebruik ik als afwisseling om blessures te vermijden. In 't weekend staat er steevast een lange duurloop op het programma, vaak met Berry en / of NIco mijn trouwe loopmaatjes. Veel gezelliger om samen lang te lopen dan alleen. De twee voorbije weekends liep ik telkens 25 km. Vandaag stond 30 km op het programma....op de WEBLOGLOOP te Uden.

Foto-0006.jpg't Is dankzij Tiny en Sjan dat we vandaag konden genieten van een PRACHTIGE trailrun in het NEderlandse Uden. Ter gelegenheid van hun jubileum nodigden ze alle webloglopers uit voor een toertje van 16 of 30 km en dat konden we natuurlijk niet missen! Om 8u30 stond Nico al voor m'n deur om samen richting Nederland te rijden. De sfeer zat er goed in. Muziekje op. Chocotofjes bij de hand.... gezellig babbelen. Het kon niet meer stuk. Tot..... Germaine - de GPS madam van Nico - een beetje begon te flippen en we in de buurt van EIndhoven de weg kwijt raakten. We namen de "scenic route" (lees: we wisten langs geen kanten waar we waren) en NIco's landkaart van België (???) - gratis bijlage bij de Humo in de jaren stillekes - kon precies ook geen soelaas brengen. ENkel Maarten kon ons - niet zonder ons uit te lachen uiteraard - weer van thuis uit de goede richting uitsturen. Stomme Germaine ;-). Gelukkig waren we nog ruim op tijd voor de weblogloop. Leuk om iedereen terug te zien. Heel gezellige bende. Grappig als je aan die NEderlanders vraagt hoe het gaat. Antwoorden die altijd "lekker". Huh? Ik vroeg toch niets over eten??? Alleen het weer zat niet zo mee.... stralend zonnetje vanmorgen in Gent. In Uden: PIJPENSTELEN. Geen regen. Nee. PIJPENSTELEN. MAar wij zijn geen mietjes he. Nee, wij zijn geen mietjes. En dus: LOPEN! Een prachtig parcours door duinen en bossen. Loodzwaar wegens modder en zand, maar dankzij het superleuke gezelschap (en een wel héél goddelijk kontje onder de deelnemers maar ik verklap niet wie) vlogend e kilometers onder ons voetjes door. Halverwege was een prima bevoorradingspost geregeld met koekjes en thee waar NIco danig vrolijk van werd dat ie samen met mij een dansje deed (eigenlijk was dat om mijn witte schoentjes vuil te krijgen, maar goed....). Iedereen weer opgekikkerd en dan klaar voor de tweede helft. Zalig lopen was het. Echt leuk.Alleen leken de Nederlanders niet allemaal mijn spring-in-de-plassen-tijdens-de-laatste-kilometers te appreciëren LOL. Joeri, de derde Belg ter plekke antwoordde slim "tja, in Vlaanderen zouden we ze opsluiten maar er is geen plek meer in 't prison". Woeha, thanks Joeri. Leuk en goed gelopen dus. Veel gelachen. Veel gebabbeld. En amper moe.  30.8 km en 3u11min later stonden we weer in uden, waar we konden genieten van een lekkere warme douche en verse appelcake van SJan. mmmmmm. Lekker! En daarmee was de eerste dertiger van 2011 een feit! Liep supervlot. Dan terug naar huis - deze keer deed Germaine het wel - helaas NIco's autoradio niet, waardoor ik getrakteerd werd op twee uur carnavalmuziek à la "bier en tieten". LOL. We hebben leute gehad! Tiny en SJan, bedankt voor een superleuke dag. Nicootje - 'k heb écht veel lol gehad met u vandaag, merci :)

De eerste kilometerkes van maart zullen in Washington DC worden gelopen, waar ik naartoe ga voor het werk. Ik heb al leuke looproutes gevonden, dus.... verslag volgt!

 

22:47 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

ge zijt nog niet vertrokken en ge weet al waar ge moet lopen ginder in DC... Man man man, waar ben ik mee getrouwd :)

Gepost door: BitProcessor | 27-02-11

Veel plezier in Washington! Prima dat jullie er bij waren!

Gepost door: Tiny | 28-02-11

Gemakkelijk de kilometers in de voorbereiding op Parijs gelopen, en nu op naar Washington om daar wat trainingen af te werken.
Leuk dat jullie er waren, en jullie gesproken te hebben.

Gepost door: John | 28-02-11

Het ziet ernaar uit dat we binnenkort dicht bij elkaar aan de slag zijn.... ikzelf werk op amper 5' wandelafstand waar jij zal werken binnenkort.....

Gepost door: sandra cauwels | 01-03-11

Het was té lang geleden dat ik U gezien had. Echt super dat je in Uden er bij was. En ook nog lekker lopen - wat wil een mens nog meer.

ps: maar vanaf nu ga ik je wel 'smurfin' noemen ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 01-03-11

De commentaren zijn gesloten.