03-03-11

Running the Chesapeake and Ohio Trail in Washington DC...

DSC00447.JPGOndergetekende zit deze week aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Deze week speel ik speel buurvrouw van Obama , controleur van alle Starbucksfilialen in Washington DC en ja... natuurlijk kom ik hier ook werken. Gisteren een hele dag vergadering gehad ivm een project waar ik de voorbije weken aan heb gewerkt en dat was echt wel interessant. Een hele dag samengezeten met +/- 135 mensen, delegaties van over heel de wereld om samen de problematiek van de piraterij aan te pakken - en dan bedoel ik deze van de schepen en de kwade mannen met ooglapjes, niet deze van de gekopieerde dvd's. Veel werk aan de winkel maar boeiende materie. En ook de rest van de week staan er allerlei meetings op het programma. Gelukkig heb ik tussendoor wél een beetje tijd om rond te wandelen en o.a. het Witte Huis te bezoeken (zie foto) en natuurlijk.... om te lopen :)

DSC00416.jpgVanmorgen werd ik - danku jetlag - reeds om 5u wakker. 5u 's morgens en ik lag te koekeloeren in m'n bed, niet meer in slaap te krijgen. Pas op 't is al met verbetering, de dag ervoor was het 4u30 toen ik op de loopband van 't hotel stond bij gebrek aan ander tijdsverdrijf. Maar vanmorgen had ik een plan: ik zou namelijk de trail lopen in het Chesapeake & Ohio National Park. Mij aangeraden door de wel zeer vriendelijke receptionist hier in 't hotel, die me verzekerde dat het de moeite waard was én veilig. Ok dan maar. Dus toen het vanmorgen klaar werd - zo eventjes voor 7 - bond ik de loopschoentjes aan m'n voeten en trok ik op pad voor een rustige lange duurloop op Amerikaanse bodem.

DSC00435.JPGDe receptionist had overschot van gelijk. Bewijs daarvan niet alleen het feit dat ik zeker niet de enige loper op het parcours was, maar vooral de fantastische omgeving, echt adembenemend. Ik viel van de ene "oh" in de andere "ah" en vergat bijna dat ik aan het lopen was. Onderweg genoten van alle natuurpracht, zo langs de Potomac rivier, in het gezlschap van eekhoorntjes en zo en toen ik op m'n Garmin keek was ik al 10km onderweg. Oeps.... beter mijn kar keren en teruglopen dacht ik dan, anders wordt het wel een hele lange duurloop. Onder een zalig lentezonnetje  - 't is hier ruim 15 graden vandaag - werden de kilometers afgewerkt en ik heb er ontzettend van genoten. Zo werkte ik op 't gemak 20.2 km af in 1u55.  Een aanrader voor wie hier eens in de buurt komt lopen. Ik zou het nog eens willen herhalen, maar 'k denk dat mijn training vrijdag ééntje wordt in het park van de "national mall", bij het witte huis en lincoln memorial, want da's natuurlijk ook héél speciaal....

DSC00411.JPG

DSC00423.JPG

DSC00434.JPG

DSC00437.JPG

01:05 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Leuk om te lezen dat je nu mijlenver weg van hier loopt en afgelopen zondag zo kort in de buurt. Maak er nog een paar mooie dagen van!

Gepost door: Tiny | 03-03-11

Idd zoals Tiny zegt, afstand is relatief

Gepost door: cremke | 09-03-11

Dus... jij in de USA en ik in Parijs maar... lopen doen we allebei :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 10-03-11

De commentaren zijn gesloten.