15-05-11

15/05/2011: Stadsloop Gent: een onverwacht VET PR :-)

Clipboard02.jpgAls geboren en getogen Gentenaar - slecht voor een korte periode verwisselde ik mijn thuisstad voor de hoofdstad maar da's een jeugdzonde die me vast en zeker vergeven wordt - én hardloper staat de Stadsloop in Gent natuurlijk met stip in m'n agenda aangeduid. En vandaag was het dan eindelijk weer zover: de Gentse binnenstad liep vol met lopers van overal die kwamen voor een tochtje van 5 of 10 km door de Gentse binnenstad. Een pittig tochtje, want 't is geen gemakkelijk parcours: de vele bochten, kasseien en vooral de hellingen maken dat een strakke eindtijd wel heel ambitieus wordt. Mijn verwachtingen waren dan ook zelf niet te ambitieus: sneller dan vorig jaar (54 minuten), daar zou ik al heel tevreden mee zijn. Ik ben immers een ochtendloper. Of een avondloper. Maar allesbehalve een namiddagloper. Anderzijds ben ik ondertussen een kleine 7 kilo lichter, dat speelt dan weer in m'n voordeel. Met andere woorden: geen flauw idee had ik vanmorgen, toen ik om 11u al om m'n borstnummer ging,  hoe het deze namiddag zou gaan. We kregen trouwens niet alleen een borstnummer, maar ook een rugnummer met "108" erop, ter nagedachtenis van Wouter Weylandt. Het was de hoop van de organisatie om zoveel mogelijk mensen met dat nummer te laten lopen. Ik heb het toch maar bij mijn nummerke "1140" gehouden - ik ben altijd al meer een talenknobbel dan een cijferfan geweest ;-)

Rond halftwee vertrokken Maarten en ik dan naar 't Sint PIetersplein, waar we nog net op tijd waren om de start van de 5 km - waar Chris aan meedeed- mee te maken. Al gauw zagen we vriendjes Nico, Vinnie en Patricia en haar man die kwamen lopen / supporteren. De brandstof voor de supporters (boucheekes van cote dor) werd bovengehaald en onder de lopers heerste een gezellige nervositeit, zoals altijd voor de wedstrijd. Opvallend veel blauwe shirtjes van Universiteit Gent - vanaf morgen mijn werkgever- ook.... hmmm.... zou ik volgend jaar ook in die kleurtjes mogen lopen dan? Hopelijk wel! We wandelen naar de finish om de eerste snelle lopers al te verwelkomen na amper 15min. Snelle mensen allemaal! Een verdwaalde senior in witte kleren en een bontjas (??) probeerde even de show te stelen maar uiteindelijk ging de aandacht toch naar de talrijke sportievelingen. En wie kwam daar als 5e dame de berg naar beneden bollen? Ons Chris! Knap gelopen meid! Proficiat!

Clipboard01.jpgOndertussen werd het halfdrie, en tijd voor mezelf om me naar de start te begeven. Geflankeer door mijn trouwe supporters Nico en Maarten ("bouchées, welke bouchées?... die zijn allemaal al op) begeef ik me naar de start. Een MASSA volk, ongelofelijk veel. Ik stel me redelijk vooraan omdat ik ondertussen voel dat het in me zit. Het vertrouwen is er. De vorm is er. En vooral: de GOESTING is er Lachen. EN dan moet je er voor gaan. Muziekje op en... weg ermee! Het wordt een vliegende start met een eerste kilometer de hele tijd naar beneden, die ik makkelijk aan 4 min/km liep, geweldig. Het ging goed. Het leuke aan een thuismatch is dat je er veel mensen kent. Aan km 2 stond mijn huisarts te zwaaien, aan km 3 mijn nonkel en tante (leuk!), enz.... het gevarieerde parcours en de vele obstakels op de weg zorgden ervoor dat we ons geen moment verveelden en ik bleef maar vliegen. 3 km in 14 min... nog nooit gezien! De kilometers vlogen onder mijn voeten door en voor ik het wist waren we al via de coupure en de vrijdagsmarkt aan de visserij terecht gekomen. Km 5 en ne kluts. Yiha! Na 6.5 km krijg ik het toch een beetje lastiger, maar ondertussen heeft het koppeke door dat een PR erin zit, en dan komt het koppige kantje van me boven. WE GAAN DOOR. Wat doen we dan als het lastig wordt? Ervaring leert ondertussen dat er een wel héél effectieve strategie is, met name: "men zoeke een schoon kontje dat snel loopt en men blijve erachter". NU bleek de zoektocht naar het schone kontje op zich - sorry mensen - eigenlijk veel moeilijker dan het er blijven achter lopen aan een hoog tempo nadien. Maar soit. Eens mijn "target" gevonden bleef ik me op één ding concentreren: die billen. En die billen brachten me feilloos - lans de brug en de visserij én de helling in de Sint Pietersnieuwstraat naar de finish in een gewéldige tijd! Mijn PR maar liefst met meer dan een minuut verbroken, ik liep de matten over na 44min50sec (vorig PR: 45:59) en had eigenlijk nog wel over want ik kwam zowat al dansend over de finish. Ik had wél de beleefdheid mijn "target" te bedanken voor het haaswerk (ik heb hem wel niet mijn criteria verteld LOL), nam dan mijn medaille in ontvangst en vond al snel mijn vriendjes terug voor een gezellige nababbel.

Wat blijkt? NIco en Maarten hadden alle lopers geteld in truitjes van UGEnt die meededen aan de 10 km (=werknemers van UGent), en..... ik was de 10e (evenwel nog zonder truitje want ik werk er pas vanaf morgen) maar wel de EERSTE dame! Dat belooft voor eventuele bedrijvenloopjes :-)

Heel benieuwd hoe mijn vriendjes Stefan, Mimo, Birgit, Pieter,... het allemaal hebben gedaan, ook zij zetten vandaag hun beste beentje voor in Gent.

En nu kan ik met een heel tevreden gevoel beginnen aftellen naar morgen.... het begin van een nieuw professioneel tijdperk... mijn eerste dag als beleidsmedewerker aan de UGent. SPANNEND!

17:35 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

BOUCHEES??????? ik heb helaas alleen de lege door mogen aanschouwen :-(((
Niettemin, nogmaals dikke proficiat met je PR ! 't is er eentje dat kan meetellen!!
(btw: je zag er'scherp' uit, met die kms minder zenne, knap !)

Gepost door: Chris | 15-05-11

Hey meis!!!
Kontjes volgen is de max en werkt altijd!!! Op de triatlon hier in Mallorca waren het vooral lijntjes :-)

Gepost door: Eva | 15-05-11

Billenloopster ! Ik weet uit goede bron dat er 17 jouw kontje wilden volgen maar door je sterke wedstrijd is er niemand bij je kunnen blijven !! Sterk gelopen en veel succes met de "nieuwe" job.

Gepost door: Wim DE OLIFANT | 16-05-11

Mooie tijd! Bravo

Gepost door: laurent | 16-05-11

Gefeliciteerd met je mooie PR!!

Gepost door: Tiny | 17-05-11

Bedrijvenloop was vandaag al. Veel blauwe unif truitjes gezien. Maar Julie???

Gepost door: cremke | 18-05-11

De commentaren zijn gesloten.