29-05-11

20 km van Brussel: en opnieuw een dik vet PR :-)

Clipboard02.jpgDe laatste zondag van mei - traditioneel met stip in m'n agenda aangeduid: de 20 KM VAN BRUSSEL! Na twee jaren van "did not starts" om allerlei treurige redenen (2006 en 2007) volgden al drie jaren van "survived, finished and enjoyed" (2008, 2009 en 2010), met telkens een tijd die ietsje beter was dan het jaar voordien. Nu was mijn tijd van vorig jaar al behoorlijk scherp (1u40m59s), maar na m'n PR op de 10 km in Gent twee weken geleden begon ik zowaar te geloven in een sub 1u40 tijd. Tenminste.... ALS ik een goede dag had ... ALS het niet te warm was .... ALS de heuvels niet gegroeid waren enz... een heleboel als-en dus. Met andere woorden: een groot vraagteken wat het vandaag in Brussel zou worden. Wat ik deze morgen alvast wél wist is dat ik met nummerke 1786 aan de koning zijn deur zou passeren en dat het sowieso een leuke dag met vriendjes zou worden.

Clipboard03.jpgStipt om 12u30 stond taxi Berry voor mijn deur geparkeerd met medepassagier Nico al aan boord. Leuk hoor, zo'n taxidienst (danku Berry ;-)). Helemaal vlot naar de hoofdstad gebracht worden, in goed gezelschap, al kwetterend en lachend - de ietwat jeanetterige mannelijke GPS-stem namen we er dan maar bij. Berry reed ons na 45 min netjes de "geheime parking" binnen op 400m van de start en toen kon de pret beginnen. Nico en ik waren er alvast klaar voor, we hadden voor de gelegenheid nog eens onze knalgroene T-shirtjes aangetrokken van in Parijs en poseerden er graag mee voor de foto met een deel van Berry's nutellavoorraad in zijn koffer :). Berry spelde netjes zijn twee (!!) borstnummers aan zijn shirtje (een mens kan nooit genoeg borstnummers hebben) en we konden op weg. Afspraak met de andere vriendjes aan het kanon. Daar vonden we inderdaad al snel Chris en Vincent, Koen, Christophe, Fré,.... zoals altijd een vrolijk weerzien. Berry moest even met de ferrero-boys op de foto en ondertussen keken wij ons ogen uit naar de zovele mensen die per sé nog even in het startvak moesten gaan opwarmen. Belachelijk zicht zenne, hele tijd liepen die rondjes van ocharme 200 meter, en naarmate er meer volk in 't startvak stond, werden hun rondjes nog kleiner. VOlgens mij hadden die al 20km gelopen nog voor de 20 km startte....bende strevers ;-)

Om kwart voor drie gingen ook wij het startvak binnen, net op tijd voor de Bolero van Ravel. Onmogelijk hoe lang da spel duurt, echt nie normaal,  maar toegegeven, het blijft een speciaal moment, zo met 30.000 lopers onder de bogen aan het jubelpark. Emobeestjes als mezelf hebben nie veel meer nodig om kippevel te krijgen. Gelukkig bracht het Belgisch volkslied de nodige hulp - alle kiekevel meteen verdwenen LOL. Dan een ferm kanonschot en we waren vertrokken! Wat zou het worden? Op voorhand kan je 't moeilijk zeggen, maar tijdens de eerste km weet je 't vaak wel al. En ik wist het: het zat goed. 't Koppeke was gretig, de beentjes wilden mee. Met andere woorden "Mestdagh, ge moet er voor gaan". Ik vlieg vooruit, als vanzelf. De wetstraat nog niet uit, of Nico en ik vinden Berry al niet meer terug. Jammer. Maar elk loopt zijn eigen tempo natuurlijk. EN zo ook Nico.... het verlies van Berry amper verwerkt (lol ;-)) of ook Nico haakte af "ga maar Julie, naar mij moet je niet kijken". En zo passeerde ik héél alleen (allez, tussen nog 31997 andere lopers die ik niet kende) aan de koning zijn deur. Dat koningshuis moet een impuls geweest zijn voor ons Nico, want plots was ie daar weer - JUIJ - maar na de tunnels aan de Louisalaan moest NIco toch afhaken. Julie dus alleen door. En het ging supergoed. Het leuke is - ik weet ondertussen welke de lastige, saaie en moeilijke stukken zijn, en je hebt een jaar tijd om je eraan te herinneren hoe lastig, saai en moeilijk die stukken dan wel zijn. OP het moment dat je dan eindelijk die stukken aan het lopen bent, blijkt het eigenlijk allemaal best mee te vallen :) snap daar iets van. Ik bleef lopen. Zweven. Genieten. Stak de ene na de andere voorbij. Wachtte op de man met de hamer, maar die kwam nie langs - toch niet voor mij (ik zag helaas een man aan km 19.5 gereanimeerd worden met hartmassage en mond-op-mond-beademing en al - da's minder). 20 km lang heb ik genoten. Aan km 15 stak ik ex-collega Hans voorbij, aan km 17 ex-collega Bart. Mentale opstekers, want dat zijn snelle lopers. Minstens 40 mannekes van Belgacom stak ik voorbij, die mannen lopen precies al even traag als hun internetverbinding LOL. De tervurenlaan ging gelijk niets, en toen ik de bogen zag opduiken en 1u33 op 'mn garmin zag staan, perste ik er nog een laatste sprintje uit. Na 1:39:33 kwam ik over de eindstreep. DOODCONTENT!!! Onder 1u40 is gelukt! En een nieuw PR !!

Clipboard01.jpg

NIet veel later arriveerde ook NIco die het schitterend had gedaan en samen namen we onze medaille en een stuk of 37 marsen in ontvangst. Aan het kanon troffen we opnieuw onze vriendjes, verhalen werden uitgewisseld, tijden vergeleken (iedereen deed het super en beter dan vorig jaar!). Leuk! In volle euforie van de geleverde prestaties gaan we  - net als vorig jaar na de wedstrijd - op zoek naar het grote kraam met spekken (voor de Nederlandse lezers: snoepjes). Vorig jaar kochten Nico, Berry en ik een grote zak spekken voor gelijk meer dan 5 EUR en hebben we er de hele terugweg naar huis van zitten eten. En nu? Wat krijgen we nou? In de verste verte geen spekkenkraam te zien..... ze hadden het vervangen door een kraam met appels, appelsienen en kersen..... dameendjenie! 'k Weet nie welke druif dat idee gehad heeft, maar briljant was het allerminst!

Dan maar terug naar de auto. In de parkeergarage fristen we ons snel even op terwijl Berry een gevecht aanging met de parkeerautomaat die het wisselgeld (10 EUR) volledig in 10-centstukskes aan het uitspuwen was - oh joy -  en dan terug naar huis.

Een méér dan geslaagde dag!

20:11 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

heel straffe tijd voor zo'n zwaar brusselparcours. Ik heb daar echt een haat-liefde verhouding mee he. Ik loop daar doodgraag tussen al die bende gekken, nergens in Belgiê vind je een loopevenement met evenveel supporters langs het volledige parcours, maar die hellingen, die nekken me nu elke keer. Tempo dondert in snelheidstempo naar beneden LOL, en niet dat ik een klop krijg he?! Ik geraak gewoon niet rapper vooruit. Maar allez, volgend jaar proberen we nog ne keer, ik vond het wél zoals elke keer weer héél plezant, en heb eigenlijk ook wel genoten onderweg :)

Gepost door: Chris | 29-05-11

De ene pr na de ander waar gaat dat hier eindigen ?? :-) proficiat

Gepost door: Katrien | 29-05-11

het is normaal dat een druif eerder aan een fruitkraam dan aan spekken denkt hé meiske!?

bij de weg: keurig gelopen ... ben nu al benieuwd waar je volgend jaar mag gaan starten (in het strebervak??)!

Gepost door: geert | 29-05-11

Proficiat met je mooie tijd! PR!!!

Gepost door: Tiny | 30-05-11

Proficiat met wederom een mooi pr.

Gepost door: John | 01-06-11

Knappe tijd hoor Julie, proficiat.

Gepost door: natalie | 04-06-11

De commentaren zijn gesloten.