04-09-11

De laatste (hopelijk rechte) lijn naar Berlijn

Clipboard06.jpgBeetje stil op m'n blogje de laatste tijd. Dat heeft allerlei redenen, de een al interessanter dan de andere, waar ik jullie vooral niet mee ga lastigvallen. Maar de blogstilte betekent geenszins loopstilte of sportstilte. Wel integendeel. De voorbije maand augustus was maar liefst goed voor 56u sport, oftewel 271 gelopen kms, 320 gefietste kms, 14u spinning en 5u krachttraining. We hebben niet stilgezeten dus. En september belooft nog meer van dat, want als alles goed gaat kijk ik binnen drie weken op dit moment van de dag terug op een leuke, gezellige, indrukwekkende, geslaagde.... marathon van Berlijn. Jawel, vandaag over drie weken wordt het startschot gegeven van wat m'n negende marathon moet worden, en dat in de Duitse hoofdstad. De verwachtingen zijn niet al te hoog gespannen. Geen aanval op een PR of een zeer ambitieuze eindtijd in gedachten. Omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat de voorbereiding verre van ideaal is verlopen. Dus we gaan niet gek doen. Anderzijds is in 't verleden reeds gebleken dat deze marathons waar je het minst van verwacht nog het meest verrassen. Zo zat ik de maand voor de marathon van Dublin in het gips en was mijn langste duurloop voor de marathon ocharme 20km lang. En toch haalde ik de finish met een smile. En zo lag ik de week voor de marathon van Asuncion in het ziekenhuis en toch haalde ik daar een vet PR én een podiumplaats. Dus wie weet wat er in Berlijn nog te gebeuren staat.... binnen drie weken zal ik het jullie weten zeggen :-)

Clipboard04.jpgDe laatste lijn dus richting Berlijn. Hopelijk een rechte lijn deze keer. Geen krommingen wegens blessures. Geen afwijkingen wegens ziektes of ander onheil. Todo recto por favor! Zo wil ik het graag zien. Dat is het plan. En wie marathonvoorbereiding zegt, zegt "dertigers lopen". Tuurlijk wel. De voorbije weken werd de gelopen afstand van de lange duurloop in het weekend netjes opgebouwd van de zeer comfortabele gezondheidswandeling van 21km over 25 km tot... 30km en meer. Helemaal volgens het boekje (wie me kent weet dat dat een succes is, Julie die iets volgens het boekje doet... ahum). Reeds drie van dergelijke trainingen had ik al achter de rug, telkens met een bijzonder goed gevoel (ook wegens goed begeleidend gezelschap op de fiets dat met aanhoudend getetter het kilometerleed wist te verzachten). En ook dit weekend moest er dus gelopen worden. Nu waren we dit weekend van vrijdag - vanavond met vrienden op stap. Gezellig samen een huisje gehuurd aan zee in Koksijde (http://www.villakoksijde.be - een aanrader), samen eten, wandelen, met de gokart gaan rijden, op de Wii spelen....  Alleen... er moest dus ook gelopen worden! Ondergetekende had al via het fietsknooppuntennetwerk een route van 33km uitgestippeld en ging vrijdagavond, terwijl de vriendjes vrolijk doorfeestten na de BBQ op het terras, op tijd in bed om zaterdag om 7u de loopschoentjes aan te binden. Me, myself and I.... and the sea :-) GEWELDIG leuk. Een stralende dag en een prachtige route, die me meteen de duinen deed induiken, wat met de nevel en het opkomende zonnetje best "morantische" beelden opleverde. Ik liep van Koksijde richting Nieuwpoort en zag zo de wereld zachtjes ontwaken. Konijntjes sprongen voor m'n voeten weg, mensen stonden bij de bakker te watertanden voor verse koffiekoeken en croissants, koeien keken me meewarig aan.... Het leuke aan zo'n onbekende route is dat het veel vlotter lijkt te gaan. SPannend om de bordjes te zoeken en te volgen, waar gaan we nu weer uitkomen? Ergens halverwege de velden tussen Ramskapelle en DIksmuide kwam ik een kudde schapen tegen. Euh... oh-oh..... wat nu? Vier zwarte en drie witte schapen OP mijn pad. Rondom enkel velden. Verdorie. Terugkeren (zelfde weg = saai) of erlangs? Die beesten keken me maar raar aan, maar ja, wat wil je, kwam ik zo even hun rust verstoren. Maar niets dat een vrouw-schaapgesprek niet kan oplossen. Op de tippen van m'n tenen wandelde ik de beestjes voorbij, ondertussen vriendelijke woorden zeggend en HOERA! Ik was er voorbij zonder armen of benen kwijt te zijn gespeeld en zelfs zonder een noemenswaardige verhoging van de hartslag. Super. Weg verdergezet langs velden, kanalen en mooie kustdorpjes. 'k Had bijna spijt toen ik na 33,4km weer in Koksijde aankwam. Ontzettend genoten van een lange duurloop, die met een gemiddelde van 10,7km/u nog heel deftig was ook. Dat geeft vertrouwen voor Berlijn!

Volgende week volgt de laatste dertiger.... dan ga ik van Gent naar Eeklo lopen (opnieuw: lang leve de fietsknooppunten), waar ik daarna mag douchen bij de schoonmama en Maarten me komt ophalen om dan samen te gaan eten bij de oma. 't Is weer eens iets anders dan de eeuwige Blaarmeersen en Watersportbaan!

Voor de liefhebbers nog een plaatje van 't parcours (links gestart, rechts is Nieuwpoort en ergens daartussen Ramskapelle, Oostduinkerke en de boze schapen) en cijfertjes van m'n training (waaruit duidelijk blijkt dat ik een dieselke ben en efkes "op gang" moest komen de eerste vijf km, daarna wel vlak gelopen):

Clipboard01.jpg

Clipboard02.jpg

18:01 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Heel veel succes in Berlijn. Een aantal clubgenoten lopen daar ook Je zag ze bij de laatste weblogloop in Uden.

Gepost door: Tiny | 04-09-11

De commentaren zijn gesloten.