12-09-11

Bereit für den marathon

Clipboard06.jpgWe zijn er klaar voor. Klaar. Listo. Prête. Ready. Bereit (en nu maar hopen dat google translate me niet in de steek laat en me hier onsterfelijk belachelijke dingen laat schrijven - helaas is mijn kennis van het Duits even groot als mijn kennis van de anatomie van de hersencellen van een amoebe, you get the picture). Laat die marathon maar komen. De laatste duurloop werd gelopen, de trainingen werden zo goed als mogelijk afgewerkt en nu kan het aftellen beginnen. Nog 13 keer slapen. Nog een paar keer loslopen en spinnen om de spieren wakker te houden. Nog één "langere" duurloop van 22km komend weekend. Koolhydraten stapelen volgende week en dan.... vliegtuigje op en weg.... NAAR BERLIJN!!!!

Zoals ik reeds zei. Geen torenhoge verwachtingen, dus geen zotte uitspraken, noch stoere voorspellingen. Neen, mijn negende marathon wordt er vooral eentje waar ik zoveel mogelijk van ga genieten, sfeer opsnuiven en niet halfdood aan de finish ga komen. Dat is het plan. En na mijn laatste lange duurloop van gisteren zit het vertrouwen er wel in dat "fris finishen" tot de mogelijkheden behoort, tenminste, als we niet gek doen. Als we niet volle gas starten. Als we niet meer ziek worden voor de marathon. Als de beentjes meewillen. Enzoverder. Maar dat zien we allemaal wel.

mobiele_kraan2_400.jpgGisteren dus m'n laatste lange duurloop. Een klassieker voor mij in de aanloop naar de marathon, al loop ik hem meestal wel in omgekeerde volgorde (van Eeklo naar Gent), maar verandering van spijs doet eten, dus deze keer liepen we voor de fun van Gent naar Eeklo. Ondergetekende had al gezien dat ze voor zaterdag 27° gaven, voor zondag 19°.... mijn keuze was snel gemaakt! Met het risico op enkele regendruppels koos ik resoluut voor de 8 graden minder en dus werd er op zondag gelopen. Zonder regendruppels trouwens. Wekkertje gezet om 7u, om 7u45 vertrokken voor wat een ongelofelijk mooie tocht werd. Via Drongen en Vinderhoute kwam ik in Evergem en Waarschoot terecht en tenslotte dus Eeklo. Een mooie tocht dankzij de fietsknooppunten, onder een zwak maar sterk genoeg zonnetje om een goede invloed te hebben om m'n humeur, en grotendeels langs idyllische waterloopjes (that always does it for me).  Zalig gelopen. Zonder pijntjes. Zonder last. Muziekje op en weg. Geen horden schapen op mijn pad. Een gemiddeld tempo van 10,7 km/u, voor een TRAGE duurloop vind ik dat dan al niet slecht. Enige minpunt was een joekel van een kraan die langs het kanaal in Eeklo stond (zo eentje van 't kaliber van die foto hiernaast) en de HELE weg versperde. Links een hele diepe modderput. Rechts het kanaal. Euh.... oh-oh.... Samen met een fietser stond ik er zo triestig naar te kijken zo van "shit, als ik terug moet lopen tot de vorige brug om aan de overkant van het kanaal te lopen, dan kom ik zeker aan 35 km". En fris of niet... 35 km was gelijk van 't goeie teveel. DIe fietser dacht precies hetzelfde, ook hij was niet echt enthousiast om zijn kar te keren. Dus wat volgde was een klim- en klauterspeltakel waarbij de fietser eerst over de kraan heen klauterde (via de rupsbanden en de 'schep", die gevaarlijk boven het water hing),  waarna ik zijn fiets mee hielp erover krijgen en waarna hij me tenslotte ook hielp "oversteken". 'k hing onder de modder en de hartslag ging de hoogte in (ik zag ons al in de krant verschijnen: "sportievelingen sukkelen de vaart in na valpartij van een kraan") maar alles was in orde én ik kon lekker doorlopen zonder extra kilometerkes te moeten doen. Ge-wel-dig. EN zo kwam ik na exact 32,1 km en 3u (op de kop) - vol modder -  toe in Eeklo, bij het huis van m'n schoonmoeder waar... Maarten me stond op te wachten om samen terug naar huis te rijden. Nou ja, je dacht toch niet écht dat ik het hele roteind zou teruglopen zeker? ;-)  Voor wie zin heeft: een plaatje van 't parcours:

Clipboard01.jpg

Een zalig goede training dus die me 't nodige vertrouwen voor Berlijn geeft. UIteindelijk zijn al mijn dertigers - ik liep er vijf in totaal -  goed verlopen. Hieronder nog een overzichtje van de lange duurlopen in aanloop naar BErlijn. De enige echt trage duurloop (9,8 km/u) komt omdat die werd gelopen in gezelschap van m'n tante op de fiets tegen wie ik héééééél veel te vertellen had, en dat combineerde precies niet zo vlot met lopen ;-):

datum afstand duur tempo
06/08/2011 27,7 km 2u38 10,3 km/u
14/08/2011 31,1 km 2u57 10,5 km/u
20/08/2011 32,8 km 3u16 10,0 km/u
27/08/2011 30,3 km 3u05 9,8 km/u
03/09/2011 33,4 km 3u06 10,7 km/u
11/09/2011 32,1 km 3u00 10,7 km/u

En nu: AFTELLEN! Negende marathon of niet.... het blijft toch telkens spannend!

17:59 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Vanavond gaan er nog een paar mee op stap voor een duurloopje van 2 uur en dan is het voor hun ook klaar richting Berlijn. Ze hebben er evenveel zin in als jij!!Heel veel succes gewenst p 25 september.

Gepost door: Tiny | 12-09-11

Hééééél veel succes en vooral veel plezier eraan !

Gepost door: kaat | 12-09-11

Leuk de marathon van Berlijn, daar ben ik samen met wederhelft ook bij. Zij voor haar debuut ik voor een hele lange duurloop ;-)
Alvast heel veel plezier en wie weet lopen we elkaar wel tegen het lijf.

Gepost door: John | 20-09-11

De commentaren zijn gesloten.