11-12-11

Aangrijpend....

Clipboard01.jpgEens iets anders op m'n blogje vandaag. Geen sportnieuws zoals jullie het gewoon zijn, maar eens een vleugje cultuur, gewoon omdat datgene wat we vandaag gezien hebben té goed is om niet te delen. Na een stevige training van 21,2 km deze morgen onder een fris winterzonnetje (voila, zo hebben we het sportnieuws toch gehad) vond ik dat het verdiend was om eerst gezellig met Maarten samen te gaan ontbijten in de stad en daarna een filmpje mee te pikken. Dat we net vandaag ons 13e "jubileum" vieren (waarvan bijna 7 in het huwelijksbootje) is natuurlijk mooi meegenomen. En zo geschiedde het dus: eerst versterkten we de innerlijke mens met een ZALIG ontbijt in Le Pain Quotidien, vervolgens snoven we de sfeer op op de kerstmarkt om tenslotte in de Sfinx de film "Lena" te gaan zien. Een nieuwe film van Christophe van Rompaey, de maker van het legendarische hilarische "Aanrijding in Moskou", de legendarische film die bij elke Gentenaar (en ver buiten Gent ook nog) enorm in de smaak viel. Maar "Lena" is anders. Lena is aangrijpend. Het personnage grijpt je bij de keel en sleept je in een 2 u lange film mee in haar toch wel bedroevend leven dat ze echter helemaal naast zich neer kan leggen als ze danst.... wat niet evident is voor haar "maatje meer" maar ze doet het toch maar mooi. Een sublieme cast. Perfect vertolkte personnages. Een aangrijpende verhaallijn met onverwacht einde. Kippevel als je de filmzaal verlaat. Misschien niet de "vrolijke noot" als je iets te vieren hebt, maar zeker een prent met 37 keer meer diepgang dan de gemiddelde Amerikaanse rommel in Kinepolis.

19:47 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-12-11

Kerst en nieuw op de skilatten

De cirkel is rond. We begonnen 2011 met een ZALIGE skivakantie in de Franse Alpen in januari en zullen 2011 ook op deze manier afsluiten. 23 december vertrekken wij richting sneeuw, zon, bergen, ski, après-ski en vooral rust om pas op 01/01/2012 terug voet op Belgische bodem te zetten. We eindigen dus waar we begonnen zijn en voor het gemak vergeten we vooral alles wat tussen januari en december is gebeurd want het is - met uitzondering van mijn nieuwe job die een schot in de roos was, tripjes naar de Provence en Milaan en de marathon van Berlijn - echt gene vette geweest in 2011. Als we nu dus toch een beetje in schoonheid zouden kunnen eindigen zou ik daar al heel blij mee zijn. Wij vieren kerst en nieuw dus op de skilatten. Geen jinglebells overdreven toestanden voor ons. Nope, 10 dagen pure fun en gezellig genieten met ons tweetjes, meer moet dat niet zijn! Ik zie het alvast zitten! Woehoe!

1276688488pb8sh8.jpg

11:54 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-12-11

Mijn volgende marathon?

Unknown.jpgMoeilijke tijden ten huize Julie & Maarten. Héél moeilijke tijden. Prangende vragen dringen zich op. Zoals: welke wordt mijn volgende marathon? Een tijdje zag het ernaar uit dat dat Rotterdam zou worden in april, samen met loopmaatje Nico. Nico is echter al een tijdje geblesseerd aan de rug en eigenlijk heb ik zelf niet zoveel zin in Rotterdam. Het komt ook een beetje te vroeg, het zou betekenen dat ik volgende maand al opnieuw lange duurlopen zou moeten gaan inbouwen en daar heb ik eigenlijk nog niet veel zin in. Dus liever een marathon een beetje later op het jaar. Praag dan? Da's eind mei. Mmmmm.... héél aanlokkelijk, zeker na het enthousiast van Mathias die deze marathon dit jaar liep. Zeker een kanshebber dus. Maar nu.... nu heb ik het gevonden !!!!! Waarom geen reis van 3-4 weken in California deze zomer combineren met een marathon? En wat heb ik nu net ontdekt..........

 

SAN FRANCISCO MARATHON op 29 JULI 2012 !!!

 

Ik denk dat ik mijn volgende marathon gevonden heb, m'n zoektocht ga stoppen en me ga inschrijven! Frisco here I come! 

00:26 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |